Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tennétek ebben az esetben...

Mit tennétek ebben az esetben a helyünkben?

Figyelt kérdés

A felállás: társasházban lakunk párommal és az édesanyjával, páromnak van egy menhelyről elhozott ivartalan keverék kan kutyája. A felső szomszéd egy cigány család, valamikor tavasszal beszereztek egy kölyök kutyát 4 hetesen. Totál szocializálatlan, le van sz_rva a "gazdik" részéről, sokáig a sétáltatás annyi volt, hogy lementek vele a társasház udvarára és ott futkosott fel alá, mindenkihez odarohant, mindenkit körbeugrált, és ha nem fogják meg, simán elment volna bárkivel.

A mi kutyánk egy nagyon beszari dög, teljesen újra kellett építeni az önbizalmát, és nem segített, hogy ez a vakarcs többször is úgy rohant oda hozzá mintha ki akarná nyírni. Teljes fenyegetésnek vette, néha kitámadott, de inkább pánikolva elmenekült. Próbáltunk a gazdákkal beszélni, hogy a póráz nem lenne hátrány, de semmit nem ért. Szerencsére nem sűrűn futottunk össze velük.

Viszont mostanra kezd durvulni a helyzet. Manapság a kiskutya már egyedül van kicsapva a lépcsőházba, onnan mehet az udvarra, amerre akar, akár az utcára is, ha olyanja van. A mi kutyánknak annyira elege van belőle, hogy automatikusan nekimegy ha meglátja, sajnos néha csak egy-két jól irányzott pofon zökkenti ki a gyűlölethadjáratból (egyébként nem agresszív kutya, ezt a kis korcsot viszont ki nem állhatja). Ma párommal vissza kellett jönniük a kapuból esti sétánál, mert nem mert elindulni, nehogy a kiskutya utánuk menjen és baja essen. Simán követne minket végig séta alatt.

Egyáltalán nem törődnek vele ilyenkor olyan, mintha ilyen közös kutya lenne, vagy nem is tudom.

Beszélni nem lehet velük, mert mint mondtam cigány család, ráadásul agresszívak.

Gyepmesterre, állatvédőkre gondoltunk, de kétlem, hogy komolyan vennék az ügyet, mivel egészségügyi baja nincs a kutyának, és lesoványodva sincs.

Arra is gondoltam, hogy a faliújságon kellene egy névtelen üzenetet hagynunk a témával kapcsolatban a kutya gazdáinak címezve, esetleg valamilyen ide tartozó törvényt is beleírva.

Meg persze arra is gondoltam, hogy letojom az egészet magasról, mi megyünk a kutyánkkal, és ha a vakarcs jönni akar, hát jöjjön, ha elütik sem az én saram lesz.

Egyéb ötletek? Nem szeretnénk balhét, de a kiskutyának sem rosszat, így nem lenne nyugodt a lelkivilágom, ha miattam csapnák el a zebrán egyszer ezt a kis szerencsétlent...

2015. okt. 29. 19:24
1 2 3
 11/24 Szilvi & Argos ***** válasza:
87%
Mivel többlakásos ingatlan közös helyiségeiben tilos az állattartás, valamint pórázon kell vezetni a kutyát, nyugodtan szóljatok a jegyzőnek nem megfelelő állattartás miatt! Ez olyan, mintha a kutyát szélnek eresztenék az utcán, s az önsétáltatna.
2015. okt. 29. 22:21
 12/24 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos nekem eddig nincs jó tapasztalatom a rendőrséggel.

Amúgy ha rendőr vagy, miért nem intézkedsz? Én anno betanultam az egész állatvédelmi törvényt, a nem megfelelő tartásmód miatt nem hogy elkobozhatják az állatot, de súlyos esetben örökre eltilthatják az állattartástól. (Jó, nyilván nem ez lesz az az eset, viszont ha egymás után lenne több ügye, akkor már megfontolnák a bíróságon is). Nem megfelelő körülmény, ami az állat jólétét gátolja például: Nincs fedél a feje felett, éheztetik, verik, tartósan láncon van, éssatöbbi, éssatöbbi

A te esetedben: az állat elűzése, elhagyása, kitétele: Az állatok kiszolgáltatott helyzete mellett, a magára hagyott állat által okozható veszélyhelyzet megelőzése is a cél ezen elkövetési magatartás törvénybe iktatásával. A "kitesz" elkövetési fordulat alá tartozhat minden olyan magatartás, amikor az állattartó az állat birtoklásával, gondozásával, felügyeletével szándékosan felhagy, az állatot sorsára hagyja, vagy megszokott környezetét megszünteti.

Fenti elkövetési magatartások vétséget valósítanak meg, melynek büntetési tétele akár 2 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Szóval ismét csak általánosíthatok, hogy hamarabb utána tudok nézni bolti eladóként az állatvédelmi törvénykenek, és annak megfelelően intézkedni, mint a hatóságok.Pont.

Ja, egyébkén 10ből 10x jött ki a rendőrség a hívásomra, miszerint állatkínzás van (amit már említettem), és ugyanennyiszer hagyták annyiban, egy szóbeli figyelmeztetéssel, majd a következő napokban MINDEN kutya eltűnt szőrén-szálán. Elszökött, ellopták, éssatöbbi. És mikor emiatt telefonáltam, akkor elküldtek.

Bezzeg mikor haldoklott a kutyám, és ömlött a vér a szájából, akkor 1(!) kilométerrel léptem túl a megengedett sebességet, emiatt megállított a rendőr, mert jobb dolga nem akadt. Oké, akár dupla árat is kifizethettem volna, annyira nem érdekelt, de mikor SZÉP SZÓVAL kértem, hogy hagy menjek tovább, mutatva a vérző kutyámra, miszerint az állatorvos már a műtőben várja, és nem hogy minden perc, de minden pillanat fontos lehet, na akkor észrevételeim szerint SZÁNDÉKOSAN húzta az időt, és 20(!) perc volt, mire megkaptam a bírságot, mert természetesen ellenőrizniük kellett pont abban a percben a személyimet, lakcímemet, jogsimat, műszakimat.

Emberségből egyes, a legaljasabb emberek voltak, akikkel valaha is találkoztam.

Lehet, hogy valahol mélyen az erdőben vannak még jó rendőrök, de...azok bújkálnak.

2015. okt. 29. 22:25
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

Ne haragudj kérdező, de először is A.C.A.B.!

Kérdésre válaszolva: Én próbálkoznék a helyedben állatvédő szervezeteknél, hátha tudnak valamit tenni az ügy érdekében. Ha más nem próbálkozz a rendőrségen, kollégák ügyeit általában komolyan veszik. Akárhogy nézzük többszörös szabály/törvényszegés zajlik a szomszédék részéről ami nem normális dolog.

Sok sikert kívánok!

2015. okt. 29. 22:41
 14/24 anonim ***** válasza:
21%

Ha a rendőrségen dolgozol nem értem mi a kérdés....

Bebatyogsz a munkahelyedre, szólsz a kollégáknak, hogy egyenruhában ki lehet menni, és a törvényre hivatkozva az állatőrséggel, menhellyel, fajtamentőkkel és természetesen a jegyző és közös képviselővel karöltve be lehet csengeti és elvenni a kutyát. Nem kihívás, semmi bonyolult nincs benne, csak meg kell mozdulni.

"Ha elütik sem az én saram" ebből a mondatból látszik mekkora állatbarát vagy. Örülök, hogy ennyire a szíveden viseled egy ártatlan lény életét.

Ha az egyenruhások már a saját csapatuk kérésért és érdekében sem tartatják be a törvényt, nagyon sz.rul állunk...

2015. okt. 29. 22:49
 15/24 anonim ***** válasza:
Már ott elbukod ezt a "ne szidd a rendőröket"-dumát, hogy leírod, mennyire félsz, mert képes rátok gyújtani a lakást. Amíg átlag ember lennél, azt mondanám oké. De hogy rendőrként így viselkedj? Milyen rendőr vagy te, játék??
2015. okt. 29. 23:01
 16/24 anonim ***** válasza:
Azért azt ne felejtsük el hogy a kérdező azt írta a rendőrségen dolgozik. Az nem azt jelenti hogy rendőr. Lehet akár takarító, könyvelő, stb.
2015. okt. 30. 08:16
 17/24 anonim ***** válasza:
A többiek már leírtak mindent. Amit én még tennék, megpróbálnám a két kutya összeszoktását, pl. kézből eteted mindkettőt és egyre közelebb és közelebb tartod a két kezed, hogy a kutyusok feje is közel legyen egymáshoz.
2015. okt. 30. 09:10
 18/24 anonim ***** válasza:
Előző vagyok .... De ehhez neked is változnod kell, mert ha a te kutyád a düht és ellenszenvet érzi rajtad amit az idegen kutya felé táplálsz akkor soha nem lesz barátságos a kutyusod.
2015. okt. 30. 09:13
 19/24 A kérdező kommentje:

Nem vagyok rendőr. Az, hogy ott dolgozom még nem egyenesen arányos azzal, hogy az vagyok.

Viszont visszaélni sem fogok a helyzetemmel.

A jegyző egy jó ötlet, köszönöm annak aki megemlítette.

2015. okt. 30. 10:40
 20/24 anonim ***** válasza:
Hát ne haragudj de ha nem akarsz "visszaélni a helyzeteddel" akkor vess magadra. Hívhatod a jegyzőt, kétlem ogy érdemben történne bármi is.
2015. okt. 30. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!