Mit tennétek ebben az esetben a helyünkben?
A felállás: társasházban lakunk párommal és az édesanyjával, páromnak van egy menhelyről elhozott ivartalan keverék kan kutyája. A felső szomszéd egy cigány család, valamikor tavasszal beszereztek egy kölyök kutyát 4 hetesen. Totál szocializálatlan, le van sz_rva a "gazdik" részéről, sokáig a sétáltatás annyi volt, hogy lementek vele a társasház udvarára és ott futkosott fel alá, mindenkihez odarohant, mindenkit körbeugrált, és ha nem fogják meg, simán elment volna bárkivel.
A mi kutyánk egy nagyon beszari dög, teljesen újra kellett építeni az önbizalmát, és nem segített, hogy ez a vakarcs többször is úgy rohant oda hozzá mintha ki akarná nyírni. Teljes fenyegetésnek vette, néha kitámadott, de inkább pánikolva elmenekült. Próbáltunk a gazdákkal beszélni, hogy a póráz nem lenne hátrány, de semmit nem ért. Szerencsére nem sűrűn futottunk össze velük.
Viszont mostanra kezd durvulni a helyzet. Manapság a kiskutya már egyedül van kicsapva a lépcsőházba, onnan mehet az udvarra, amerre akar, akár az utcára is, ha olyanja van. A mi kutyánknak annyira elege van belőle, hogy automatikusan nekimegy ha meglátja, sajnos néha csak egy-két jól irányzott pofon zökkenti ki a gyűlölethadjáratból (egyébként nem agresszív kutya, ezt a kis korcsot viszont ki nem állhatja). Ma párommal vissza kellett jönniük a kapuból esti sétánál, mert nem mert elindulni, nehogy a kiskutya utánuk menjen és baja essen. Simán követne minket végig séta alatt.
Egyáltalán nem törődnek vele ilyenkor olyan, mintha ilyen közös kutya lenne, vagy nem is tudom.
Beszélni nem lehet velük, mert mint mondtam cigány család, ráadásul agresszívak.
Gyepmesterre, állatvédőkre gondoltunk, de kétlem, hogy komolyan vennék az ügyet, mivel egészségügyi baja nincs a kutyának, és lesoványodva sincs.
Arra is gondoltam, hogy a faliújságon kellene egy névtelen üzenetet hagynunk a témával kapcsolatban a kutya gazdáinak címezve, esetleg valamilyen ide tartozó törvényt is beleírva.
Meg persze arra is gondoltam, hogy letojom az egészet magasról, mi megyünk a kutyánkkal, és ha a vakarcs jönni akar, hát jöjjön, ha elütik sem az én saram lesz.
Egyéb ötletek? Nem szeretnénk balhét, de a kiskutyának sem rosszat, így nem lenne nyugodt a lelkivilágom, ha miattam csapnák el a zebrán egyszer ezt a kis szerencsétlent...
egy próbát megérne,ha felkeresnétek az állatvédőket.
szerintem kimennének érte.
vagy vidd el állatorvoshoz,hogy nézzen benne chippet,mert most találtad.
úgyse lesz benne,és mond meg hogy nem tudod haza vinni.ő már tud szólni az illetékesnek.akár állatvédőnek,akár a gyepmesternek,attól függ kivel van jobban ismeretsége.
inkább legyen így,hátha a lépcsőházból valaki hamarabb megunja ezt az állapotot,és megmérgezi a kiskutyát :(
a gyepmester azért is elviheti ha szabadon kószál.
persze ha te jelented be akkor azt is be kellene jelenteni hogy kié, és akkor birsággal kezdenek. nem mintha használna de nem javaslom, hogy hatóság elől eltitkolj információt, mert ha kiderül abból bajod lehet.
Állatvédőrséggel beszélhetnél, hogy egyszer, mikor a lépcsőházban van a kutya egyedül, akkor "tűnjön el"...de úgy, hogy legyen már gazdája, és akkor meg sem kell hirdetni neten, nehogy rátaláljanak..
De amúgy a rendőrség szart se csinál, még akkor sem ha állatkínzásról van szó. Szól a gazdának, akitől egy nap múlva elszökik a kutya (tehát kinyírják!). Ez Magyarország. Itt az állatok élete nem fontos, a cigányoké százszor fontosabb :)
Bizonyíték nélkül a rendőrség nem csinálHAT semmit.
Az, hogy rajtunk kívül van-e még másnak baja a kutyával nem tudom. Vannak még kutyások rajtunk kívül, de szerintem ők nem törődnek ezzel. Ha a mi kutyánk sem törődne a kicsivel, és nem aggódnánk, hogy utánunk jön, talán és is félvállról tudnám venni helyzetet...
A rendőrség akkor sem csinál semmit, mikor haldoklik. Egy ideiglenes kutyám nem bírt felkelni(!!) a legyengültségtől, tele volt sebbel, nem volt se háza, semmi, egy félméteres láncra volt kirakva. Fogai kiverve (nem kiesve, kiverve!). A rendőrség azt mondta, hogy de él, semmi baja, ne hívjuk őket...
Aztán persze sikerült hivatalosan elintézni, de hosszú volt az út, és csak a csodának köszönhető, hogy megmenekült...
Viszont láttam már sokmindent, hogy az egyik kutya holtan fekszik a láncon, a másik szenved, és akkor sem csinálnak semmit. :) Mert félnek, az összes rendőr egy gerinctelen, magyar német lehúzó cigánnyaló banda!!
Rendőrségen dolgozom, és ezt provokációnak is vehetném a részedről ;)
De nem veszem, viszont megkérlek, hogy ne általánosíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!