6 hónapos golden retriever kutyusunk 16 kg. Ez rendben van így?
Alkati kérdés is, néhány év múlva örülni fogtok neki, mivel a fajta alapból hajlamos az elhízásra. :)
Az én golden retim 8 évesen van 38-40 kg körül, bár ő eleve elég kis termetű (az anyja is az volt). Rá is mindig megjegyzik, hogy milyen sovány, mert lapos a horpasza - pedig amúgy egyáltalán nem sovány, csak ilyen kis nyúlánk. :)
300 gramm nekem nagyon kevésnek tűnik egyébként, és a napi egyszeri evés is. Fél éves kor alatt napi 3-4 étkezés a normális, mi egy éves kora körülig napi kétszer adtunk neki enni, utána szoktattuk át az egyszeri evésre. Táp mellé meg mindenképpen adjatok neki húsos eledelt, ha féltek a házi koszttól, akkor konzervet keressetek mellé, abból is van kifejezetten junior fajta.
Amire nagyon figyeljetek egyébként, az az eledelnek a fehérje mennyisége. Junior tápoknál azért érdemes erre nagyon figyelni, mert túl sok fehérje nem tesz jót neki növekedés szempontjából (ezért van elvileg a hivatalos táblázat, amit említettél), egyrészt a fejlődése sem feltétlenül lesz jó, illetve ritka esetben allergiás reakciót is kiválthat.
Nálunk az utóbbi lépett fel: Acanát, később pedig egyéb premium tápot kapott a kuty kölyökként, és folyamatosan volt valami baja, soványka is volt, amit fehérje allergiaként definiált végül az orvos. A "rosszabb" minőségű pedigree/darling/chappy szintű tápoktól viszont azóta sincs baja - és abból megeheti a nagyobb mennyiséget a kisebb fehérje tartalom miatt. :)
Szerintem jó súlyban van. Inkább sovány legyen kicsit, mint kövér. Amíg nyúlik és erősödik, nem baj, ha nincs rajta túlsúly. Ráér gyarapodni, ha majd a csontrendszere megerősödik.
Ha nagyon soványnak találjátok lehet egy kicsit emelni az adagján. Az etetési táblázat csak útmutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!