Hogyan pontosítsam az engedelmes munkánkat?
Nem akarok kötözködni, de a manapság népszerű terápiás vizsgát egy közepesen jól nevelt barátságos kutya képzés nélkül is leteszi. Na meg ahol a szabadon követés gyakorlatnál még megfelelt minősítést kaphat az a kutya, amelyik csak pórázon képes végrehajtani (hangsúlyozom, a _szabadon_ követést), meg az is, amelyiket le tudod úgy fogni, hogy eltűrje a simit, azzal a vizsgával én annyira nem hencegnék :D
De amúgy azt én is szeretnék megismételni, hogy ha komolyan akarod tolni az engedelmest, akkor ahhoz szerezz egy jó kiképzőt. Nem ciki, ha mások jobban tudnak dolgokat és segítséget kérsz. A profik is csapattal szoktak dolgozni, mert nem látják magukat kívülről, anélkül meg nem megy.
+ idegen ember dolgozik vele, ott hagyod idegen emberrel percekig + korbealljak csipkedik elboritnak mogotte dolgokat, es nem utolso sorban igen komoly vedos terhelest kapnak.. Nem hencegek vele, de miert nem azokat az embereket furkalod, akik kikotve tarjak a kutyajukat az udvaron? Engem kell,aki foglalkozom vele..ennyire unalmas az eleted,vagy csak a munkahelyi stresszt vezeted le azzal, hogy mas embereket kritizalsz? Mindenkinek mas a fontos, masnak van nagy jelentosege az eleteben, neked az,hogy itt lehuzd a masikat. Inkabb foglalkozz magaddal, meg a nyomorusagos kis eleteddel, ami nyilvan abbol all, hogy ami neked metalantan nincs, az mind szar.
Gratulalok!
Neked amúgy mi bajod van? Nem furkálok senkit, beszélgetünk. Csak azért, mert nem estem hanyatt a terápiás vizsgátoktól, nem kell leszedni a fejemet. Pusztán szerettem volna elérni, hogy a helyén kezeld a dolgokat. Ha szerinted a terápiás vizsga volt nagy meló, akkor vagy baromira nem volt rá alkalmas a kutyád, vagy mégsem értesz annyira a kiképzéshez, mint szeretnéd.
És ez nem baj, nem bántásból mondom, mert nyilván akikkel felkészültél a vizsgára, azok sem mondták, hogy ez amúgy egy vicc, mert akkor nem csináltad volna, tehát honnan tudnád. De ahhoz, hogy komolyan tudd képezni a kutyádat, képben kell lenned vele, hogy mi a komoly képzés.
Amúgy mi a problémád azzal, hogy elmenj egy kutyasuliba vizsgafelkészítésre? Vagy csak hogy néha nézzenek rátok, hogy jó irányba halad-e a képzés?
Ha tényleg komolyan gondolod a szép-pontos-gyors melót, akkor legalább alkalmanként menj el oktatóhoz!
Kívülről olyanokat észrevesz az ember, amit belülről nem!!! És nem feltétlen csak a kiképző...simán lehet, hogy az oktatód munkájában kívülről Te veszel észre olyan pici, de lényeges momentumot, amit ő bentről SOHA nem észlelt volna :)
Előreküldés: lehet targettel, labdával, kajával, segítő rakja ki először a kutya látja, később nem látja. Fektetés úgy is csinálják, hogy csak akkor fektetnek, mikor nincs kint semmi cucc, ergó ritkán, és inkább játék, séta, akármi közben gyakorolják a gyors-azonnali fekvést
Hol laksz? Hátha tudunk ajánlani JÓ sulit. Ahol használnak fojtót, ott se minden kutyára.
Oktatóval beszélj, hogy ezt és ezt szeretnéd, stb-stb...biztos tudnak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!