Miért mindenki csak a kutyát dicséri? Mintha magától lenne olyan piszkosul engedelmes. Ezt más is megfigyelte?
Mert az emberek nagy részének fogalma sincs a kutyanevelésről (függetlenül attól, hogy Magyarországon kiemelkedően nagy a kutyatartók aránya).
Ezen nem érdemes szerintem fennakadni. :) Ha az én kutyámnak megdicsérik a küllemét vagy a jellemét, én mindig büszkeséget érzek, hiszen én tudom, hogy bizony az, amit látnak, nagyrészt az én érdemem, függetlenül attól, hogy ők nem tudják ezt.
Egyébként, tényleg vannak olyan jól működő kutyák, akikkel a gazdájuk kb semmit nem foglalkozik. Mert mondjuk igaz, hogy nem tudja behívni, de hihetetlen módon nem is akar elmenni, odamenni másokhoz, stb. Én is ismerek ilyet. Szóval sose lehet tudni. xD
Asszem ez tök egyértelmű,hogy a gazdi kitartó munkája van a kutya fegyelme mögött! Persze nem lehet minden kutyát megnevelni mert nem alkalmasak rá! Ezért mondják, hogy okos kutya!
De őszintén,mit vársz?
Vakargassák meg a füled tövét és dicsérgessenek, "okos gazdi,jól csináltad, itt egy jutifali!" :D
De csak gratulálni tudok a jól nevelt kutyádhoz!
Tudod! Embert barátjáról! :)
Szerintem a jól nevelt kutya jólneveltsége pont, hogy nem látványos, mármint azt azonnal észreveszed, ha egy kutya mászik az arcodba:) Másrészt azzal, hogy őt dicsérik, téged is dicsérnek, mert a jó nevelés produktuma a kutya viselkedése. Tehát ha a kutya "okos", az azt jelenti jó tanárja volt.
Ennek ellenére én is el szoktam mondani, hogy ő sem az ujjából szopta, amit. Azért szerencsés vagyok, alapvetően a legkeményebb esetre készültem fel, és nem azt kaptam, így nem is volt igazán nagy gond vele. Most kamaszkorban van egy-két húzása, és pár órára kétségbeestem, hogy úristen mi történt a kutyámmal,azután rájövök, hogy attól, hogy jelenleg engedetlen gyereket játszik, valószínűleg nem lett teljesen félrenevelve, felesleges pánikolni. :)
Na hát ez már nem a kérdéshez tartozott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!