Azért megbüntetnek a hatóságok, hogy ha a kutyám őrző-védőre van tanítva, de ugyanakkor engedelmes is, és megtámadnak engem az utcán és a kutyám velem van és őt használom fel a védelemre?
először kiröhögnek, aztán elvisznek a balesetire ,hogy összevarrják a sebeidet.
kicsi az esély ,hogy megtámadjanak, de ,ha igen , akkor felkészülnek a kutyád ellen , és erre sok-sok technikájuk van . ( nagyon ,nagyon kevés az olyan kutya ami valóban képes védelmezni ) komoly képzés kell hozzá, komoly kutya ,és ezek nem igazán barátságosak senkivel és semmivel. egy gazdásak . éles kutyák , és a gazdáik is profik !!!
ha ,te ilyen vagy ,és a kutyád is , akkor ok-s!
ha nem ,akkor csak álmodozol.
a kérdésre válaszoljatok azért mert engem is érdekel :)
Amúgy 1-1 kutya azért bekapcsol, akkor is ha nem övztél vele, ha látja hogy elkezdesz verekedni.. de lényegtelen a válasz érdekel ^^
Nem büntetnek meg akkor, ha bizonyítod vizsgapapírral azt, hogy a kutyád engedelmes.
Ha megtámadnak akkor sem engedheted el a kutyát a kezedből.
Magad előtt tartod mint egy pajzsot, és ha kell ráharaptatod a támadóra és mindjárt ereszteted is./Feltéve, ha tényleg ráharap./
A kutyádat úgyis megnézik ilyenkor egy kutyás rendőr csoportból két rendőr és ha úgy látják, hogy a kutya ok nélkül nem támad, nyugodt simogatásra a papírok bemutatása mellett, amit lefénymásolnak az lesz, hogy önvédelem.
talán nem ennyire egyszerű .
bár maradok az eredeti észrevételemnél ( 2 ).
de:
bizonyítanod kell egyértelműen a te megtámadásod tényét !! egyértelműen !!
mert akkor a kiképzett kutyád joggal védett meg,hiszen esetleg életveszélyben voltál,és az új büntető törvénykönyv alapján ( ami még nincs érvényben!) ,nem kell mérlegelni minden esetben az ellenreakciót!
különben hamar teljesen más lesz a felállás!!
szerintem ha-csak nincs 2 -3-5- tanúd,és videofelvételed,akkor esélyed sincs!
mert onnantól a kutyád támadta meg az embert ,és jön a jegyző, jönnek a kijelölt kutyaoktatók akik közösen eldöntik,hogy veszélyes -e a kutyád!!
és innentől neked kell védekezned!!!!
te vagy az elkövető!!
és a támadóid a vétlen sértettek!!
szóval ez nem olyan egyszerű !
bizonyíték nélkül , te leszel a bűnös!!!!!
sajnos!
Nem kell semmi fénykép elég ha van tanúd.
Nekem már volt egy ilyen ügyem. Az apámat akarták megverni három suhanc, de időben érkeztem.
Aztán a három srác feljelentett.Vagyis az egyik akit megharapott a kutya.
Tiszta önvédelem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!