Miért használnak több németjuhászt drogkereső kutyaként, mint beagle-t?
Mert a beagle sokkal nehezebben motiválható, makacsabb, a szolgálati kutyáknál meg nem díjazzák, ha az ebnek éppen olyanja van, hogy nincs kedve dolgozni, vagy jobban érdekli valami más, mint a drogkeresgélés.
A szaglás meg nem sokat számít igazán, az orra valószínűleg a legutolsó fél centis orrú mopsznak is alkalmas a feladatra. Nem véletlen, hogy ma már van egy-két drogkereső yorki is az országban, ők sem a szaglásukról híresek, de drogot keresni tökéletesen megfelelnek.
Javítsatok ki ha tévedek, de nem úgy van a rendőrkutya képzés, hogy a rendőrség alapkiképzett kutyákat vesz és ők már csak "specializációval" foglalkoznak?
Szóval aki ilyen alapkiképzéssel foglalkozik az olyan kutyát választ ami többmindenre jó és így könnyebb is eladni, nem? A németjuhász pedig több területen is hasznos, nem csak a keresésben. Beagle pl. szerintem nem lenne elég hatékony a rabló hatástalanításában.
Köszönöm. :) Mostmár nagyjából értem.
Egyébként én olyan keresőkutyára gondoltam, ami specializálódott és csak keres, nem fogja meg a menekülő bűnözőt. Hiszen arra tényleg ott vannak a német és belga juhászok, de amikor csak ellenőrzik pl. reptereken a csomagokat és más dolga nincs, akkor se beagle-öket használnak, hanem szintén németjuhászt, esetleg magyar vizslát vagy spánielt. De nem vagyok otthon a témában, ezeket csak tévéből tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!