Beagle kertben? Elsősorban tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Mitől meleg a ház?
Mennyi az a sok foglalkozás? Mennyi idő? Mit csinálsz az alatt?
Volt már kutyád?
Háát, végülis családi kutyának jó a Beagle, de sosem szabad elfelejteni, hogy mi volt az eredeti célja, a vadászat. Hogy jól érezze magát, ki kell elégítenetek a vadászösztöneit, különben a fejetekre nő, minden nevelés mellett is.
Plusz, én kintre nem tartanék rövid szőrű kutyát, hiába a meleg ház. Sajnos majdhogynem az még rosszabb is lenne, mert ha a melegből kimegy majd télen a hidegre, pikk-pakk megfázhat. Ha már mindenképpen így lesz, akkor kötelező, a meleg házból hidegre kivitel, hogy sétával, kis mozgással történjen, hogy a hidegen is bemelegedjen.
De inkább valami hosszabb szőrű kutyát néznék. Én javasolnám amúgy a pulit, mert ugye annak rasztásodik a szőre, csak fel kell tépni (ezt kozmetikus csinálja, de a szüleid is megtudják, csak előtte mindenféleképpen kutyakozmetikusnál próbálgassák, ismerősömék is így csinálták, már otthon tépik, annyi, hogy évi 1x elviszik kozmetikushoz, hogy azért még is csak ő szebbre varázsolja).
És nagyon szeretnivaló ő is, mondjuk kölyökkor-tinikor nehéz, mert makacs, de utána megnyugszik :)
Nekünk volt kinti beagle. Szegényke télen alig tette ki a mancsát a házikójából. Ráadásul kölyökkorában mindenféle járókelő édesgette és elcsalta. Ha egy kutya rákap a szökésre, onnantól nincs előtte akadály, akárhogy foltozod a kerítést. :/
Szerintem bentre való vagy kennelbe. Sok foglalkozást igényel, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztetek. Még agilityzni is lehet velük, okos kutyák! Kicsit makacsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!