Mik az első jelei egy kullancs által terjesztett betegségnek?
Ma a kutyámban 3 kullancsot találtam, egy meg is szívta magát.
Scalibor nyakörve van pedig, még 2 hónapos sincs. Soha nem volt eddig kullancs benne, 8 év alatt, pedig volt olcsó/drága kullancs elleni szer is..
Nem ázott meg, nem fürdettem meg, még is belementek mellette, és mozogtak, mikor kiszedtem...
Tudom, hogy a babézia jele a véres vizelet..
De igazából nem tudom, hogy mikre figyeljek, minden kis dologra.
Más kérdés: Ha nem scalibor, mit válasszak?Legtöbbször amúgy pestigon csepp volt rajta, az jóval olcsóbb, mint a Scalibor...nem értem, hogy miért a drágánál mennek bele..
Ezt nem lehet kiszámítani...
A kullancs bele megy ha akar.
A betegség első jele, hogy megváltozik a kutya viselkedése.
Nincs olyan szer, ami teljes védelmet nyújtana.
szia!
Az enyém most volt babéziás. Annyi jele volt, hogy 2 napja nem evett, bágyadt volt. Én már "külön élek" a kutyámtól, anyukámnál maradt. De minden szombaton hazamegyek. Rögtön szólt anya, hogy baj van. Se véres vizelet, semmi. Elvittük dokihoz. Kiderült, hogy lázas, s az a sárga pisi túl sárga...Szerencsére megúsztuk aznap 2 injekcióval (Imizol, antibiotikum, gyulladásgátló), majd hétfőn ismétlő injekció. Szerencsénk volt, a kutya nem jutott el a véres vizeletig. Meggyógyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!