Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megfertőződhetett a kutyám...

Megfertőződhetett a kutyám kullancs által?

Figyelt kérdés
volt benne egy kullancs, nagyon megszívta magát.. tegnap szedtem ki, a helye nem csúnya.. egészben kijött kintha már nem élt volna.. sötét barna színe volt és "összeaszalódottnak" nézett ki.. pedig amiket kiszedek belőle azok nagy szürkék és gömbölyűek.. rossz kedvű a kutyám, kevesebbet eszik, nem játszik és alszik mindig.. az ínye sötét színű, de azért kövér és nem piros a szeme ahogyan írják a neten.. mi lehet ez?? vigyem dokihoz vagy csak figyeljem??
2013. máj. 13. 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha aszalódott, akkor nem szívta meg magát, hanem megdöglött. Amúgy egy aznap kiszedett kullancsnak a fertőzése csak napok múlva jelentkezik. Figyeld a kutyádat és , ha a babezia jeleit észleled, akkor vidd orvoshoz.
2013. máj. 13. 21:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Enyém nem fogyott le és nem volt piros a szeme,mikor klinikailag igazoltan babesiás volt.

A kedve kicsit rosszabb volt,nem evett úgy mint szokott,de ennyi volt az,ami látható tünet volt.

2013. máj. 13. 21:34
 3/6 anonim ***** válasza:

vidd orvoshoz.

Az időben elkapott babézia gyorsan gyógyítható.

2013. máj. 13. 21:35
 4/6 sippara ***** válasza:
Doki, imizol injekció - pláne, ha kedvetlen. Jobb félni, mint megijedni.
2013. máj. 13. 21:38
 5/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

első válaszoló.. szóval ha összeaszalódott akkor megdöglött?? egyébként én is úgy vettem észre, mert mikor máskor kivettem kullancsot, mozgott a lába vagy iylesmi.. de ez semmi.. és sötét barna színű volt szinte fekete.. de hogyhogy megdöglött vérszívás közben? én nem is hallottam még ilyet.. de így is megfertőzödhetett mikor belemászot???

kedves második.. remélem jobban van a kutyusod???

utolsó: remélem nem az, de lehet hogy elviszem dokihoz a héten... nem lehet tudni..

2013. máj. 13. 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:

ha szoktál megszívott kullancsot is kiszedni belőle, akkor az előzőektől lehet fertőzött. van rajta valami egyáltalán, ami megvédené a kullancs inváziótól?

ha megváltozott a viselkedése, bizony ajánlatos egy orvosi vizit.

2013. máj. 13. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!