Németre vezényszavakat valaki segítene fordítani?
Ezek kellenének: bal, balra, jobb, jobbra, fordul, hátul, nyugi/nyugalom, lassan, lassabban, gyorsan, gyorsabban, tiéd, lábhoz (a láb tudom, hogy fuss, de én a láb és a lábhoz vezényszavakat is szeretném használni, mert ha csak a fuss-t használnám, akkor a kutyám nem tudná, hogy mit akarok).
A szavak mellett a kiejtéseket is megköszönöm :)
Szerintem tedd át a kérdést a közoktatás,tanfolyamokba.
Ott van nyelv rovat.
Amit tudok:
bal- recht (reht)
jobb-links(linksz)
lassan-langsam(lánzám)
lassabban-lansamer
gyorsan-schnell(snell)
Hú. Nem tudok németül, de egyet kiszúrtam: a kutyust nem idomítjuk, hanem kiképezzük. A kettő között óriási a különbség :) (kutyakiképzőként ezt tudom) Ugyanakkor, rengeteg kitartást és türelmet kívánok neked, én angolul akartam vezényszavakat használni, de sokszor egyszerűen eszembe se jutott, hogy kapcsoljak angolra, annyira hirtelen történnek ilyenkor a dolgok, most kimondottan csak magyarul tud mindent. Bár a hanglejtés és mozdulatok is fontosak: a kutyusod inkább a hangodra reagál majd. Vizsgán pedig eleve nem igen használhatnál szavakat, a kutyának automatikusan kell cselekednie. Amit viszont kötelező használni pl a "lábhoz", magyarul, ütemváltásokkor. Amennyiben szeretnél sportkutyázni, vagy vizsgázni vele, ezt is vedd figyelembe :)
Sok sok sok sikert!
2-es válaszához:
balra-lins
jobbra-rechts
*langsamer
de ahogy elnézem a kiejtéssel is van gond.. :DD
2-es vagyok,kösz a kijavítást!
Viszont itt a kérésekre kell válaszolni ,nem másokat kioktatni!!!!!
Telefonról kicsit figyelmetlenebb az ember,mert béna szavakat is bead a telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!