Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutyátok van, és...

Milyen fajta kutyátok van, és milyennek szokták nézni?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy az emberek még az ismertebb fajtákat is előszeretettel keverik.

Nekem pl. orange sable kisspitzem van, de a lakótársam mikor beköltözött, teljesen el volt olvadva, hogy ilyen szép HUSKYt még soha se látott, illetve a neten is sok ilyen mókás fajtakeverésről olvastam (pl tricolour bordert néztek cifra mudinak).

Kíváncsi vagyok, hogy veletek mik fordultak elő.

2015. okt. 15. 12:25
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Blue-merle aussie-m rendszerint :

- border collie

- Lassiekutya (wtf)

- húdeszép biztos fajtiszta"

- keverék

- ,,ugye festve van a szőre?" (O.o)

Kb egy kezemen meg tudom számolni - nem számítva a kiállításokat, ahová azért több kutyafajtákat ismerő ember jár - hányszor hibáztak rá.

Ezen felül van egy dark-sable collie-m is, na ő viszont ténylegesen és mindenkoron Lassie. Lassan már-már arra a következtetésre jutok, hogy az emberek nem is tudják igazából, mi az a skót juhászkutya...Csak ,,Lassie kutya" és kész.

Érdekesmód viszont a kuvasz keverékemet el szokták találni, hogy ,,kuvasz", pedig feleakkora csak, mint egy fajtatiszta, nem szólva számtalan egyéb spicces (talán szamojéd) beütéséről.

És még egy külsős sztori : barátnőm nyugat-szibériai lajkája esetében én voltam a második, aki eltalálta egyből, milyen kutya (ugyanígy ő is felismerte az aussie-mat), viszont az övé is rendre husky, malamut, farkas és ezek keveréke. Mi még naivak vagyunk és kijavítjuk az illetőket, milyen kutyánk is van, de nálunk tapasztaltabb és idősebb pl aussie-sok sokan már rá is bólintanak, hogy igen, keverék valóban, hogy ne tudják, hogy értékes kutya van a háznál. Végtére is, ez sem hülyeség, tekintve, hogy sajnos olyan világot élünk, ahol lazán kilopják a kertből a kutyát. :( Úgyhogy ez sem rossz ötlet, rájuk hagyni csak, hogy mixkutyus és ennyi.

2015. okt. 23. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!