Milyen fajta kutyátok van, és milyennek szokták nézni?
Megfigyeltem, hogy az emberek még az ismertebb fajtákat is előszeretettel keverik.
Nekem pl. orange sable kisspitzem van, de a lakótársam mikor beköltözött, teljesen el volt olvadva, hogy ilyen szép HUSKYt még soha se látott, illetve a neten is sok ilyen mókás fajtakeverésről olvastam (pl tricolour bordert néztek cifra mudinak).
Kíváncsi vagyok, hogy veletek mik fordultak elő.
Blue-merle aussie-m rendszerint :
- border collie
- Lassiekutya (wtf)
- húdeszép biztos fajtiszta"
- keverék
- ,,ugye festve van a szőre?" (O.o)
Kb egy kezemen meg tudom számolni - nem számítva a kiállításokat, ahová azért több kutyafajtákat ismerő ember jár - hányszor hibáztak rá.
Ezen felül van egy dark-sable collie-m is, na ő viszont ténylegesen és mindenkoron Lassie. Lassan már-már arra a következtetésre jutok, hogy az emberek nem is tudják igazából, mi az a skót juhászkutya...Csak ,,Lassie kutya" és kész.
Érdekesmód viszont a kuvasz keverékemet el szokták találni, hogy ,,kuvasz", pedig feleakkora csak, mint egy fajtatiszta, nem szólva számtalan egyéb spicces (talán szamojéd) beütéséről.
És még egy külsős sztori : barátnőm nyugat-szibériai lajkája esetében én voltam a második, aki eltalálta egyből, milyen kutya (ugyanígy ő is felismerte az aussie-mat), viszont az övé is rendre husky, malamut, farkas és ezek keveréke. Mi még naivak vagyunk és kijavítjuk az illetőket, milyen kutyánk is van, de nálunk tapasztaltabb és idősebb pl aussie-sok sokan már rá is bólintanak, hogy igen, keverék valóban, hogy ne tudják, hogy értékes kutya van a háznál. Végtére is, ez sem hülyeség, tekintve, hogy sajnos olyan világot élünk, ahol lazán kilopják a kertből a kutyát. :( Úgyhogy ez sem rossz ötlet, rájuk hagyni csak, hogy mixkutyus és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!