A kutyám száraz táp után miért iszik nagyon sokat?
a kutyám szinte mindig konzervet kap.. egézségtelen??
Amúgy köszönöm a válaszokat megy a zöld! :)
Igen, sajnos a konzerv egészségtelen. Úgy kezdődik, hogy hús és állati melléktermékek, amiből 4% az a húsféle, amilyen ízű a konzerv. A többi része gabona, ízfokozó és nedvesség (nedvességtartalom 80 %).
Állati melléktermék=vágóhídi hulladék, csőr, bőr, pata, szőr, belek, vér stb.
Én is sajnos konzervet vettem az előző kutyámnak, majdnem egész életében. Ételallergiás lett öregkorára. Akkor olvastam a tápoknak nagyon utána és megdöbbentő dolgokat találtam. Röviden amiket leírtam. Arról nem is beszélve hogy a konzerv pépes, a fogait nem is használja így, nagyobb az esély a fogkőre, szájbetegségre.
A mostani kutyámnak igazi húst főzök, rizzsel, zöldségekkel. A húst állatboltban veszem, olcsóbban jövök ki, mintha konzervet kapna. Vettem már csirkenyakat, zúzát, májat, vadnyesedéket, marhanyelvet... Plusz szokott kapni farhátat, mellcsontot, néha 1-1 kifőzött levescsontot. A főttet kapja vacsorára, reggel meg Brit premium Light szárazat. Persze nem ló-adag egyik se.
Gyönyörű a szőre, energikus, játékos kutya és nem is hízott el az ivartalanítás után se.
A főzés pedig nem nagy dolog, egyszerre megfőzök egy nagyobb kondérral, napi adagokban lefagyasztom. Főzés kb. fél óra, este csomagolás még egy fél óra.
Konzerv sajnos nem a legjobb táplálék a kutyának.
Jó minőségű kutyatáp pl Acana,Orijen, Brit,Brit care, Josera, Panzi fitactive,Pro plan én ezeket ajánlom
Vagy pedig a PREY vagy BARF étrend,ez után nem fog inni ;) Ez a legegészségesebb táplálék! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!