Nagyon szeretnék egy kutyát, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?
Sziasztok. Nos ott kezdeném, hogy faluból városba költöztünk. Mindig is volt kutyánk a kertben. Viszont mióta felköltöztünk panelba (lassan 3 éve) én azóta szeretnék egy kutyát, szüleim viszont nem tolerálják az ötletet. Az okuk az, hogy rájuk hárulna a felelősség, meg maga a tudat, hogy a házba lenne... Nos, mivel egyetemre járok, én itthon vagyok szerda-csütörtökön is, ami azt jelenti hogy egy héten 4 napot a hétvégékkel együtt. Naponta 3-4-szer levinném a kutyust, akár 1 órára is. Foglalkoznék vele, etetném, tanítanám. Mindig is ezt tettem. Amíg nem volt sok szabadidőm és nem engedték a kutyát addig releváns, hogy megértettem, nem is firtattam a témát. De most egyre több a szabadidőm, én úgy érzem beleférne egy kutya, azonban szüleim másképp gondolják.
Mit tudnék tenni ennek érdekében?
Egyébként a kutya fajtáját illetően nálam 2 fajta viszi a pálmát, a Husky, és a Labrador.
Értelmes válaszadók válaszát várom elsősorban! :)
19/F
Igaza van a szüleidnek. Rájuk is hárul a felelősség, hiszen a hét 7 napból áll, és nem 4 napból. Az egyetemistaként nyilván kell majd tanulnod, készülnöd a vizsgákra. Akkor még annyi időd sem lesz amennyit most tervezel.
A kutyatartási tervedet rakd későbbre, amikor már külön élsz, és minden nap tudsz vele foglalkozni. Így végiggondolva, bizony nagyrészt a szüleid nyakába varrnád a kutyát.
Az a helyzet, hogy a szüleid nézőpontját nem fogod tudni megváltoztatni. Ők gondolom ehhez szoktak, hogy "a kutyának kint a helye", sajnos ezen nem nagyon lehet változtatni.
Amit tehetsz, hogy most a sulira koncentrálsz, hidd el, sok időt el fog venni még a későbbiekben, a vizsgaidőszakok, szakdoga írás, államvizsga, gyakorlati félév nagyon igénylik az embert, nem biztos, hogy összeegyeztethető lenne egy kutyával (volt csoporttársam aki külföldön csinálta a szakdogáját, fél évet kint volt, de sokan másik városban is voltak).
Elvégzed a sulit, dolgozol, elköltözöl és olyan kutyát tartasz amilyet csak akarsz. Közben olvashatsz a kutyákról, nevelésükről, beszélgethetsz tenyésztőkkel, akitől majd a leendő kutyust akarnád, stb.
Szóval a héten 3 napot egyáltalán nem is vagy otthon? Hát igen,akkor a szüleidnek kéne foglalkozni a kutyával ebben igazuk van..
De ha annyira szeretnéd akkor valahogy meg kell győzni őket pl jelentkezhetnétek ideiglenes befogadónak valamelyik kutyamentő szervezetnél kisebb időre hogy megnézzétek hogyan működik a dolog.Ha a szüleid látják hogy tényleg komolyan veszed,és ez így működni fog akkor biztosan beleegyeznek hogy legyen saját kutyád is.
Nekem személy szerint egyik fajta kutya sem volt még,de az biztos hogy a Labradorok könnyebben kezelhetőek,kevésbé makacsak mint a Husky-k,és nem vagyok biztos benne hogy egy Huskynak jó lenne egy lakásban,mivel hatalmas a mozgásigénye.
Előző vagyok.
Mondjuk az az igazság hogy az előttem lévők is mondanak valamit..az egyetem is sok időt igénybe vesz és a kutyára így nem jutna annyi időd,pláne nem kiskutyára.Lehet tényleg jobb ha vársz pár évet.
Csatlakozom a fentiekhez, és annyival kiegészíteném, hogy kutyázás iránti vágyadat addig is összpontosíthatod egy menhelyre, ahova szabadidődben eljárhatsz kutyákat megsétáltatni. Tudom, ez nem ugyanaz, de azért mégiscsak kutyák között lehetsz akár heti 4 nap is. A gondozók, és főleg az ott élő kutyák pedig hálásak lesznek érte :)
Jelenleg nekem sem lehet kutyám, de dolgozom az ügyön. Addig pedig minden hétvégén megyek menhelyezni, ez már egy fix programom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!