Egy 4 hónapos kiskutyának 1000mg Calcium-ot/nap, és 1500mg multivitamint/nap szabad adni? Bővebben lennt.
a túl sok kálcium akár diszpláziát is okozhat, stb. nézz utána kicsit jobban, google.
a túl sok foszfor is baj lehet, és még sorolhatnám.
Hipervitaminózist okozhat. A túlvitaminozás pont ugyanolyan veszélyes, mint a tápanyag szegény étrend.
A túlzott kalcium bevitel NEM okoz diszpláziát, ez így nem igaz!
Ha a kutya örökölte a dp-s géneket, akkor a nem megfelelő étrend (amibe a túlzott kalcium bevitel is beletartozhat) elősegíti a diszplázia "előbújását"; míg a jó étrend akár évekkel is meghosszabbíthatja a kutya (fájdalommentes) életét.
Ha a kutyában nincs dp-re hajlamosító gén, akkor akármennyi Ca-t adhatsz neki, akkor sem lesz diszpláziás!
A napi kalcium igény függ a kutya fajtájától, a mozgatás mennyiségétől, és az adott táplálék minőségétől, összetételétől. Ezekre az adatokra szükség lenne ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, sok, vagy kevés-e a bevitt Ca + egyéb vitamin.
Én úgy olvastam egy helyen, h okozhatja. na mindegy is.,
vigyázz a kutyusra!
utána tudsz nézni, h neki mennyi az ideális kálcium és egyéb vitaminszükséglet, az alapján adj neki pluszban.
Jézusom!
Honnan szedsz Te ilyen marhaságokat? Meg akarod nyomorítani azt a szerencsétlen kutyát?
Milyen tenyésztője van annak a kutyának,aki még azt sem mondta el higy a Ca milyen veszélyeket rejt?!
Prémium vagy szuperprémium táp és amellé nem kell semmi!
Porcerősítő mehet kúraszerűen,az sem állandóan!
És minnél hamarabb állj le ezekkel a szerekkel,mert a kutyád fogja meginni a levét.
Ha minden áron tömni akarod valamivel akkor adj neki Foreveves Nature Mint,azzal bajt nem tudsz csinálni
Hidd el tudom miről beszélek,egy kicsit nagyobb súlycsoportú kutyáim vannak.
Ne kalciumot adj neki, különösen akkor ne, ha jó minőségű táppal eteted (pl. Acana).
Porcerősítőt (zöldkagyló kivonatot) kell neki adni, ilyen termék pl. a Korvimin, a GF 600, a Luposan Gelenkraft.
Ezzel sokkal a többet használsz.
A csontjai igenis rendesen ki fognak fejlődni, a "járulékos elemek", mint a porcok, ízületek, szalagok, ínak helyes fejlődésére kell odafigyelni, amik összetartják és mozgatják a csontot az izomzattal együtt. Az izomzat helyes fejlesztését ilyen kiskorban pedig kíméletes, de rendszeres, napi szintű sétával elérni.
20:52-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!