Szombaton lesz a kutyám születésnapja. Mit adjak neki?
Szeretném felköszönteni a tacsimat, most lesz egy éves. Tortát kap, azaz húsos gofrikat pakolok majd egymásra (közötte szalonnával) és bekenem májkrémmel az egészet. A gofrit imádja, szóval azzal tuti nem lesz baj..
De nem tudom, mit adjak még neki. Az a nap csak az övé lesz, a barátaival fogunk majd találkozni.
Egy új labdára is gondoltam, vagy takaróra. Esetleg egy kutyaruhára.. Valami ötlet?
Elköveted azt a hibát, hogy emberi érzelmekkel, tulajdonságokkal ruházod fel a kutyát.
Ő nem fogja különlegesebbnek vagy felejthetetlennek tekinteni a napot, mert nem is tudja, hogy szülinapja van. Akármit raksz elé ugyanazt fogja neki jelenteni mint amit tegnap vagy az elmúlt 1 évben tettél elé. A torta csak kaja lesz, és nem különleges szülinapi torta. A labda csak egy új játék ahogy a sétáltatás is. Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni. Foglalkozz vele, és ő ennek is örül..ennyi
Nem szerencsés, hogy tudja milyen a gofri íze, nem kutyának való kaja. Semmiképp ne csinálj rendszert az ilyen egészségtelen "kaják" (a májkrém is max. jutalomfalat tanulás közben nem kaja) adásából a kutyánál, főleg egy tacsinál, aki erősen hajlamos a hízásra. Attól, hogy imádja nem biztos, hogy adni kell neki, a gyerek is odavan a csokiért mégsem azzal tömjük.
Hogy mit vegyél neki attól függ, hogy mit szeret. Ha imád rágcsálni akkor vehetsz neki agancsot rágcsálásra (keress rá), tartós és imádják vagy kötelet, amit húzni is lehet. Legjobb lenne ha vele töltenéd az egész napot, elmennétek erdei kirándulásra, túra pl. Bakonyba vagy elvinnéd fürdeni akár más kutyásokkal együtt. Ő biztos valamilyen sportot is élvezne vagy kutyasulit, ezzel okosodna, kondiban maradna és többet foglalkoznál vele.
Kutyasuliba már jártunk májusban/júniusban, most ősszel valószínűleg nem tudunk menni (édesapám dolgozik, és nem tud minket kivinni a suliig)
A kutyám barátaival fogjuk tölteni a napot, ezt már tudom, írtam is fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!