Nem tudom mi lenne a helyes döntés, szerintetek? Elaltani vagy várni?
15 éves kis testű kutyám van(lassan 16)
egy éve folyamatosan romlik az állapota,nem lát,nem hall már,nekimegy mindennek,sétálni nem lehet vele,csak levisszük hogy intézze el a dolgát.
Enni eszik,de fogy sajnos.
Én napközben m tudom levinni mert fekvésre vagyok itélve,igy nehéz,(babát várok)
Meddig élet igy ez egy kutyának?Mi lenne a jobb?Ha öreg napjain eltengődne még,igaz azt se tudja mi történik körülötte,vagy megváltás lenne neki ha elaludna?
nem támadásokat kérek hanem véleményt.
Annyit még hogy van mégegy ugyanilyen kutyám,az öregnek a fia,szoval nem azért döntenék az altatás mellett mert abba lesz(mikor a fiam született akkor már megvolt mindkét kutyám,szoval gyerek miatt nem pateroltam el eddig se állatot)
Lehet, hogy a hozzászólók megköveznek a válaszomért.
Én azt mondom: ennyi év után nem érdemli meg egy kutya ezt, az "élet"-nek nem nagyon nevezhető állapotot. Hagyd, hogy elmenjen.
Hozzáteszem: eddig két kutyámat altattattam el. Egyik rákos volt, menthetetlen, a másiknak a lábával volt olyan probléma, hogy már nem tudott segítség nélkül felállni.
Akkor úgy döntöttem, nekik jobb, ha mennek.
Minden választ szivesen fogadok,mert nehéz a döntés...szegényem allergiás is lett az utolso pár hétben,de ennyi idősen nem akarom szteroidozni,nagyon vakarózik.
Sajnos én mindig belegondolok mit érzhet a kutya,hogy mit szeretne,jobb lenne neki ha ennek "vége lenne",vagy maradna velünk még kicsit?Nehéz a döntés...
Ahogy már fent írtam: engedd el.
Hülyén hangzik talán, de úgy gondolom, örülni kell a lehetőségnek, hogy háziállataink esetében dönthetünk.
Neki sem lehet élmény, hogy már nem tud eligazodni a világban, ő sem érti, mi történt vele. Úgy gondolom, ez az állapot neki már csak szenvedés.
így bele gondolva,hogyha én már elég öreg lennék és nem hallanék,nem látnék nem biztos,hogy szeretnék tovább élni,hiszen az alap érzékeim nem működnének,teljesen másokra lennék utalva.ha a kutyushoz a fia jól viszonyul,szóval sokat alszanak együtt összebújva meg ti is sokat tudjátok simogatni,akkor én hagynám élni.
de hogyha a másik kutya nem nagyon bagózik rá és nektek sincs sok időtök akkor lehet jobb neki ha megpihen. :'(
amúgy vannak állatok akik megérzik,hogyha a társuk beteg .pl nekem beteg volt az egyik macskám,már azt hittük el fog pusztulni,nem tudott neki segíteni senki. aztán a másik macska aki amúgy nem nagyon jött ki vele,odabújt hozzá és kb 2-3 napig végig őrizte,mosdatta,sőt még egy egeret is hozott neki. végül a macskám felépült.hogy a másiknak köszönhető -e,azt nem tudom,de biztosan segített neki a "társaság"
a másik kutya csak "ugy" elvan mellette,szoval felé nem tul lelkis,ellenben rajtam meg érzi h babát várok,szó szerint még wc-re tudok menni nélküle.
Mint irtam én őt levinni nem tudom,csak párom reggel és este mert elvileg feküdnöm kéne,de ha le is vinném sétálni a kutyát,cipelni nem cipelhetek,és őt csak igy tudjuk levinni sajnos.
Igazábol én azt szerettem volna mindig is ha nem nekem kell döntenem az életéről,hanem elalszik szép csendben,de hát az élet nem ilyen egyszerű sajnos.
Azért beszélj a dokival erről.
Nekem 13,5 éves a kutyusom. Nem tudni mitől volt kivizsgáláson is meg minden.Egészséges,de bepisil már jó 2 éve.Rengeteget iszik és pisil. Nem cukorbeteg és a vér vizelet vizsgálat is tökéletes volt a doki szerint,ő szerintük inkább pszichés. Nálunk kezd megvakulni,mindenkit megugat,még az ismerősökre is rá ront akik 2-3 naponta itt vannak.
Néha elesik séta közben.
De én úgy vagyok vele amíg eszik,jó a kedve és nincs úgy konkrét baja nem fogom elaltatni. Én nagyon remélem nem nekem kell majd arról dönteni,hogy altassuk el vagy ne. Egyik kutyánkat el kellett szörnyen nehéz döntés volt,bár nyilván jobb lett neki.
Amiket leírtál már tényleg nem élet a kutyának. Viszont ha jó a kedve akkor nem altatnám el,de ha csak járkál és fekszik akkor lehet már jobb lesz neki oda fent.
De dokival konzultálj erről!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!