Kitehetik a kutyámat a panellakásból?
Figyelt kérdés
2 éve van kutyám. Minden lakó alá is írt egy beleegyező nyilatkozatot, hogy engedélyezik. Most 2 lakónak az a problémája , hogy szőrős az ablakpárkánya. Mert ki szoktuk rázni az ablakon a szőnyeget stb-t. Azt modnták visszavonják az aláírásukat. Megtehetik ezt?2010. márc. 12. 12:05
11/27 Akiteki válasza:
Feljelentést tehetnek a helyi önkormányzatnál és ők döntik el, hogy engedélyezik-e a kutyatartást vagy sem.
Ha csak ennyi a kifogás, akkor megígéred, hogy nem rázod ki az ablakon a kutyaszőrt, a problémát megoldottnak fogják találni.
Az, hogy más is ott rázza, nem mentség, úgyis csak a kutyáért fognak piszkálni. Ha a gyerek szaros pelenkáját dobálnád ki az ablakon, azért nem szólnának semmit.
12/27 anonim válasza:
A lakóhelyed szerinti állattartási rendeletet kéne megkeresned. Ha lehet, inkább a helyi könyvtárban kérj ehhez segítséget, vagy nézz körül az önkormányzat honlapján, hátha fent van a szövege. Azért nem mennék az önkormányzathoz, mert ha nem muszáj, nem hívnám fel magamra és a problémára ott a figyelmet. Nem tudom, van-e ennek országos szintű szabályozása, de önkormányzatonként kell lennie rendeletnek, ami a felsőbbfokú törvényeknek nem mondhat ellent.
13/27 anonim válasza:
Ez egy alapvető dolog, hogy nem poroljuk ki a kutyaszőnyeget az emeleti ablakon, hogy pár tucat embert beterítsünk, ennyi. Aki nem képes kimozdulni a lakásából, ne tartson kutyát. Egyébként akkor szokták nálunk levinni a szőnyeget porolni, mikor a kutyát is "levegőztetik", 2 in 1. Persze nálunk visznek zacskót, lapátot is hozzá.
14/27 anonim válasza:
Én a fürdőkádba ráznám ki a rongyokat, és leküldeném a zuhannyal. (mielőtt valaki rámszól, hogy eldugul a lefolyó, bele kell rakni egy szűrőt, amin fennakadnak a szőrök).
15/27 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a szőrök miatt kitehetik a kutyust, valami nyomósabb érv kell ehhez. Egyébként életemben nem hallottam olyat, hogy panellakásban a lakók beleegyezése kéne a kutyatartáshoz! Ahol megfordultam mindenki csak úgy hazahozta a kutyáit. Mint én is.
16/27 Akiteki válasza:
A társasház alapszabályában benne szokott lenni az állattartásra vonatkozó kitétel. sok helyen előírják, hogy a lakók beleegyezése kell hozzá. Ha ezt kihagyták, akkor a helyi önkormányzat rendelete él. Legtöbb helyen ez 2 kuty/lakás.
17/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.:) A kádas nem is rossz ötlet. És én is szoktam zacskót vinni, de nem nagyon értem hogy jön ez ide.
2010. márc. 12. 13:34
18/27 anonim válasza:
"Én a fürdőkádba ráznám ki a rongyokat, és leküldeném a zuhannyal. (mielőtt valaki rámszól, hogy eldugul a lefolyó, bele kell rakni egy szűrőt, amin fennakadnak a szőrök)."
Mi is ezt csináljuk a macska mellett. Nem jutna eszembe kirázni az ablakon, ne haragudj:(.
A házirendetekbe is utána tudsz nézni, hogy mi vonatkozik a kutyatartókra/kutyatartásra!
19/27 anonim válasza:
Örülök, h tetszett a kádas ötlet. :) Pedig se kutyám, se macskám, csak egy rosszcsont gyerekem :)
20/27 A kérdező kommentje:
Nem haragszom. :) Mostantól én is így csinálom. Csak 2 éve ott rázom ki és senki nem szólt, ma meg egyszer csak megfenyegetnek minden előjel nélkül. És tényleg itt mindenki a morzsás, poros cuccokat az ablakon szokta kirázni. Engem egyáltalán nem zavar, mi van az ablakpárkányomon, leviszi az eső vagy a szél. de mostantól akkor marad a kád. köszönöm
2010. márc. 12. 13:39
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!