Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehetne megoldás az altatás...

Mi lehetne megoldás az altatáson és örökbeadáson kívül?

Figyelt kérdés

Szóval van egy kutyám, 7 éves. Én 1 éve a páromnál lakok, és van ott is egy kutya. Sajnos mindkettő domináns, az enyémmel nem lenne probléma nagyon, de a másik befogadott, és járunk vele suliba,de még nagyon nem az igazi.

A kutyám ezalatt az idő alatt anyámmal, nagyanyámmal, és anyám testvérével élt. Én többször hazajárok hozzá, felváltva vagyok itt-ott, így mindkét kutyával foglalkozok. Viszont tudni kell, hogy nagyanyám már szenilis, anyámnak az élete arról szól, ha hazajön egyből iszik és cigizik, és minden mást (főzés,takarítás,stb) leszar, a nagybátyám ugyanaz mint anyám, csak ő nem dolgozik, hanem lop, csal, stb, zárni kell a szobaajtót, mert ellop mindent, amiből pénzt csinál.

Tegnap kiengedte az utcára a kutyámat "véletlenül", és emiatt veszekedtem vele, mert ő csak bement a szobájába, direkt bezárta a kaput, nehogy vissza tudjon jönni a kutya, stb. Ma kért tőlem szívességet, én pedig nemet mondtam. Erre fogta, és direktből ráütött a kutyámra, de akkorát, hogy még nekem is fájt. Erre én meg ráütöttem meg kizavartam a házból, amire ő azt mondta, hogy úgysem ez az első alkalom, hogy megverem a kutyád, többször is csináltam, és fogom is, mert én azt csinálok vele, amit akarok.

És az, hogy ennyire félős a kutyám, máris betudható ennek a vallomásnak.

Viszont tudom, hogy hiába hívnék rendőrt, vagy állatvédőt, úgyis visszakerülne a házba. Gondolom egyértelmű, hogy anyámat és nagyanyámat nem zavarja a dolog.

Mi lenne jó megoldás erre? A barátomhoz nem igazán tudom vinni, mert ugye ott a másik kutya, és még ha normálisan fog viselkedni, azt mondták a suliban, hogy mellé csak lánykutya, és inkább kölyök lehet mellé, a verekedések elkerülése miatt. Az biztos, hogy itt nem hagyom a kutyámat, de nem fogok választani a két kutya közül, és már nem tudom megtenni azt, hogy cikázok ide-oda..:(

2015. szept. 2. 13:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
a megoldás az, hogy szépen átszervezitek otthon a dolgokat. Nálam is vannak kanok, egész pontosan 4, és egyik jobban utálja a másikat. egyszerűen külön vannak tartva, és külön is van velük foglalkozva.
2015. szept. 2. 14:51
 12/18 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"A nagybátyámra ütöttem rá!! "

Értettem én. Ugyan olyan vagy, mint ők.

2015. szept. 2. 14:54
 13/18 anonim ***** válasza:

bocsi , félre értettem!!

akkor vagy kipróbálod,hogy van el a két kutya együtt(Adj nekik pár hetet)

ha nem működik akkor megbízható,állatbarát ismerődnek add neki(Aki örömmel vállalja)

de a mostani helyén ne hagyd szerintem..

"úgysem ez az első alkalom, hogy megverem a kutyád, többször is csináltam, és fogom is, mert én azt csinálok vele, amit akarok. "

"direkt bezárta a kaput, nehogy vissza tudjon jönni a kutya"

ilyen embereknél nem hagynám a kutyát egy percig sem!!

2015. szept. 2. 15:11
 14/18 anonim ***** válasza:

Én szakember segítségét kérném a két kutya összeszoktatásához. A barátod kutyájával suliban, kiképző foglalkozik, vagy hogy értétek el a javulást?

Addig meg, míg nem tudnak megférni egymással békében, a két kutya számára szigorúan elválasztott terület. Ez egy kis lakásban nehezen megoldható persze, de ha muszáj, akkor ki kell találni valamit.

Én megértelek, én sem adnám a kutyámat, de nekem csak egy maccsal kellett összeszoktatni, az azért könnyebb eset volt, mint a tiétek.

2015. szept. 2. 15:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ha vesztek két boxot és amikor egyedül vannak külön zárni őket. Illetve felügyelettel,szájkosárban minden nap. Együtt menjetek sétálni,együtt kéne velük foglalkozni,hogy szokják egymást. Idővel biztos lesz eredmény.

Milyen fajtájúak, a tied keverék,de mégis mire hajaz?Párodé?

2015. szept. 3. 10:49
 16/18 A kérdező kommentje:

Na, elnézést, hogy nem írtam, de elég nagy családi felfordulás lett a vége. Különzártuk őket, nem találkoztuk, de muszáj volt elhoznom otthonról, ugyanis elköltöztem örökre, mert a nagybátyám engem is és páromat is agyon akart verni, és mikor sírva felhívtam az anyámat, akkor egyáltalán nem érdekelte. (de ez nem ebbe a kategóriába tartozik).

A kutyák. Egy semleges területen találkoztak először (én előrementem). Igazából a kutyaiskolában én vagyok a másik kutyával is (amstaff), ezért úgy gondoltuk, hogy most is én leszek vele, hiszen engem szokott meg jobban. A barátom pedig az idősebb kutyával, mert ő meg olyan többgazdás. Az idősebb kutya terrier keverék, és olyan spániel méretű. Na a találkozás nem sikerült olyan rosszul, én rosszabbra számítottam, de azért messze van a jótól. Mindkettőn szájkosár, a staffon láncos. Az idősebb kutya kisebb mérete miatt kissé beijedt, és félelmi agressziót mutatott az összeszagláskor, de nem igazán támadott, hanem morgott, meg kicsit két lábra állt. A staff csak úgymond felé állt, (amúgy is nagyobb), látszott, hogy domináns vielkedést tanúsít, persze egyből leállítottuk. Ő nem adott ki semmilyen hangot. Nagyon-nagyon csóválták a farkukat, tehát alapvetően nem ellenségesek, csak a staff is bizonytalan és az idős terrier mix is. A baj azzal van, hogy ha a kis terrier mix sokszor morog, még ha nem is gondolja komolyan, a staff bekattan, és lerendezi. Ez nem történt meg, csak egy 20 percet voltak együtt, sétáltunk is kicsit, meg folyamatosan megálltunk, hogy összeszagoljanak. A staff konkrétan fel is emelte az idős kutyát, annyira szagolta a hím tagját. :)

Természetesen iskolába járunk a staffal, és nagyon-nagyon sok eredményt értünk már el. De tapasztalataik alapján azt mondták, hogy soha nem lesz olyan kutya, aki mindenkivel barátságos lesz. Nem fog bunyót kezdeményezni, de soha, semmilyen körülmények között nem fog alárendelt szerepbe bújni. Az idős kutya pedig sajnos kóbor kutyaként lett a kutyám, és nem tudtam szakember segítségével sem megbarátkoztatni a nagyobb kutyákkal. De szerintem nincs elveszve ez a páros. :)

Köszönöm a sok választ!!

2015. szept. 4. 21:20
 17/18 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy így alakult a családdal, de a kutyád helyében én most büszke lennék a tökös bevállalós gazdámra ;)

És ha már ismerkedés, pár alapszabály (ha tudod, sorry, de inkább mondom, mint nem):

- alaposan legyen lemozgatva mindkettő minden nap, hogy ne egymáson akarják leverni az ideget, meg naponta sétáljatok velük együtt

- ne az legyen az elsődleges cél, hogy haverkodjanak, eleinte a kontaktus nélküli együtt sétálás is bőven elég, az is kötődést alakít ki a kutyák között, meg erősíti bennük a nyugodt viselkedést a másik társaságában. Főleg séta elején nem kell erőltetni, amikor még izgatottak, mert akkor nagyobb eséllyel pattannak egymásnak, mint amikor már kicsit lehiggadtak

- sose legyen feszes a póráz, ha összeszagolnak! rövid legyen, hogy szét lehessen őket rántani, ha kell, de feszes ne (a két lábra állásból gondolom csak, hogy úgy lehetett), és ne irányítsátok úgy őket, hogy arccal egymás felé menjenek, mindig legyen lehetőségük rendesen oldalról közelíteni és hátulról szagolni a másikat

- a tapló ismerkedést is tessék finoman, de határozottan tiltani (pl. a felemelős szaglászást); ne az menjen át a kutyának, hogy haverkodni tilos, csak vegyetek vissza a lelkesedéséből

- akárhova is jártok suliba, vigyétek el őket másik családi kutyás iskolába is, több szakvélemény meg jó tanács nem árthat. De az is előrelépés lenne, ha őket kettejüket elvinnétek, mert akkor kicsit felügyelni tudnák az ismerkedést, megmondanák, hogy konkrétan mire kell figyelni, miből lehet balhé, mit kell tiltani és mit engedni, mert valószínűleg ezeket jobban látják nálatok

2015. szept. 4. 22:45
 18/18 Szilvi & Argos ***** válasza:
Hogy áll a dolog a kutyákkal? Javult a kapcsolatuk?
2016. jan. 9. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!