Mi lehetne megoldás az altatáson és örökbeadáson kívül?
Szóval van egy kutyám, 7 éves. Én 1 éve a páromnál lakok, és van ott is egy kutya. Sajnos mindkettő domináns, az enyémmel nem lenne probléma nagyon, de a másik befogadott, és járunk vele suliba,de még nagyon nem az igazi.
A kutyám ezalatt az idő alatt anyámmal, nagyanyámmal, és anyám testvérével élt. Én többször hazajárok hozzá, felváltva vagyok itt-ott, így mindkét kutyával foglalkozok. Viszont tudni kell, hogy nagyanyám már szenilis, anyámnak az élete arról szól, ha hazajön egyből iszik és cigizik, és minden mást (főzés,takarítás,stb) leszar, a nagybátyám ugyanaz mint anyám, csak ő nem dolgozik, hanem lop, csal, stb, zárni kell a szobaajtót, mert ellop mindent, amiből pénzt csinál.
Tegnap kiengedte az utcára a kutyámat "véletlenül", és emiatt veszekedtem vele, mert ő csak bement a szobájába, direkt bezárta a kaput, nehogy vissza tudjon jönni a kutya, stb. Ma kért tőlem szívességet, én pedig nemet mondtam. Erre fogta, és direktből ráütött a kutyámra, de akkorát, hogy még nekem is fájt. Erre én meg ráütöttem meg kizavartam a házból, amire ő azt mondta, hogy úgysem ez az első alkalom, hogy megverem a kutyád, többször is csináltam, és fogom is, mert én azt csinálok vele, amit akarok.
És az, hogy ennyire félős a kutyám, máris betudható ennek a vallomásnak.
Viszont tudom, hogy hiába hívnék rendőrt, vagy állatvédőt, úgyis visszakerülne a házba. Gondolom egyértelmű, hogy anyámat és nagyanyámat nem zavarja a dolog.
Mi lenne jó megoldás erre? A barátomhoz nem igazán tudom vinni, mert ugye ott a másik kutya, és még ha normálisan fog viselkedni, azt mondták a suliban, hogy mellé csak lánykutya, és inkább kölyök lehet mellé, a verekedések elkerülése miatt. Az biztos, hogy itt nem hagyom a kutyámat, de nem fogok választani a két kutya közül, és már nem tudom megtenni azt, hogy cikázok ide-oda..:(
Altatni egészséges kutyát nem lehet!
Ha más nem, akkor örökbe adás, esetleg menhely/fajtamentés segítségét kérve.
Nem akarom örökbeadni, 7éve van velem, inkább halok meg minthogy örökbe adjam.
/plusz a menhelyek tömve, a gyepin altatnak eleget, fajtamentés kizárt, mert kb 100 fajtából van összerakva/.
Szájkosár mindkét kutyára, ivartalanítás és fegyelmezés kőkeményen és két külön box vagy kennel. Csak felügyelet mellett lehetnek együtt, nem kib.aszom az udvarra, én meg etyepetyézek a barátommal.
Mi az, hogy megüti valaki a kutyádat? Letépném a fejét bárkinek, aki az én kutyámra kezet emel!
Az örökbeadáson (menhelyen) kívül csak az lehetne a megoldást, ha mégis magaddal viszed. Felügyelet nélkül nem hagyod együtt a 2 kutyát, külön kell zárni őket, ha nem tudtok rájuk figyelni. Valamint mindkettőt ivartalanítsátok is.
Én nem hagynám ott a helyedben, mert ahogy bánnak vele, az állatkínzás. :(
Ennél még egy menhely is jobb.
" Erre én meg ráütöttem meg kizavartam a házból"
??
ha ennyire szereted akkor miért merül fel az altatás?
amúgy nagyon egyszerű, facebookon a saját faladra írd ki ,vagy a városod csoportjára,hogy szeretnéd szerető gazdinak odaadni. ha valamelyik barátod fogadja be az előny,de ha idegen,akkor is köthetsz olyan feltételt,hogy megnézed milyen helyre megy és hogy pár havonta megkérdezed hogy van a kutyus.
szóval keress neki egy szerető gazdát!!! interneten megoldható,de tényleg ne add oda akárkinek!!
Nem merült fel. Istenem...direkt azért írtam, hogy altatás és örökbeadás KIZÁRVA, mert egyiket sem fogom megtenni.
Soha nem is merült fel még a gondolata sem egyiknek sem..ez a lényeg! Ha ezt akarnám, ki sem írtam volna a kérdést..És, mint írtam, nem adom senkinek. Ezen a két lehetőségen kívül keresek megoldást, de úgy látom, hogy nem sokan értik a kérdésemet :(
A hasznos válaszokat köszönöm! Egyébként nem ivarosak, de a másik kutyában megmaradt a domináns viselkedés, az enyém lenyugszik egy pár perc után, de összeereszteni őket még nem mertük. Jelenleg ott tartunk, hogy minden nemű-korú állattal megvan a másik kutya - akit szintén soha, de soha nem adnánk oda senkinek, és választani se tudnánk - szájkosárban, de szabadon, viszont ha két másik kutya kicsit összeugat, vagy bármilyen más indok történik a nyugalom megzavarására, a mi kutyánk(amelyik a barátomnál van) egyből ráugrik a legközelebb álló kutyához, és szét akarja szedni. De a kezdetekben nagyon durva volt, szóval fejlődik, és teszünk is ezért, de nyilván nem két nap lesz. Volt is tervben, hogy együtt legyenek, de nem tudtam, hogy ilyen hirtelen kell ez a szükségmegoldás :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!