Jó megoldás lenne a szájkosár?
A tacskóm nagyon ugatós(ivartalanított szuka), a legkisebb zajra ugat, ha ilyenkor le akarom állítani, megharap (nem befogom a száját, vagy megütöm, vagy valami, csak elhúzom a másik irányb, vagy tiltom), a földről is mindent megeszik, ebből egyszer már nagyobb bajunk is volt. Az állatorvosnál is mindig tesznek rá szájkosarat, mert oltáskor már többször is megharapta az asszisztenseket, és egyszer emiatt a földről-felevős-eset miatt infúziót is kapott, akkor is szájkosár volt a megoldás, mert leszedte volna magáról. A környékünkön (szobakutyus, lakótelepen lakunk, földszinten) már nem nézik jó szemmel, hogy mikor levisszük, mindenre ugat.
Vegyünk neki szájkosarat?
A szájkosár max. megoldaná azt a problémát,hogy nem harapna és nem enne a földről.
DE
Ugatni ugatna,a szájkosár nem használ.
Minden esetre a szájkosár helyett,én a keményebb nevelést ajánlanám. (Verés,ütés kizárva,inkább jó hangosan rászólni,és nem is gyengén,de ne is úgy,hogy fájjon,megkoppintod az orrát.)
Kutyasuliba jártunk, ott ajánlották afigyelemelterelést, de sajnos nem vált be, viszont most nyáron nem szeretném vinni újabb tanfolyamra (ugyan oda, vagy máshova), mert nagyon nem bírja a meleget, ahogy én sem.
Az orrára nem tudok koppintani, mint mondtam, harap. A rászólásra nem figyel.
Ha harap a grabancát fog meg és emeld fel!! Majd egy hangos NEM
ÉN néha a havanese-el csinálom ezt,mert eléggé el van kanászodva(húgom nem igazán nevelte,neveli).Nálunk segít,megnyugszik.Nézettek másik sulit.Nehogy már 3-5 kg körüli kutya dirigáljon nektek. Szájkosár a harapást és a felevést ugyan meg akadályozza.De ugatni fog.
Ha pedig szövetet akarsz az felejtsd el.Az csak rövid időre alkalmas pl állatorvos,kozmetikus,tömegközlekedés, de napi 24 be nem lehet a kutyán.MOndjuk egy rendes szájkosárnak sem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!