Télleg hipoallergén a yorkie? Es ha igen hol letet fajtisztát venni?
Előbb legyél tisztában a fogalmakkal!
Fajtiszta MINDEN kutya, mivel az ősei csak kutyák voltak. Fajok: kutya, macska, ló, stb...
Fajtatiszta pedig minden olyan állat, amelyik törzskönyvvel, vagy másnéven származási lappal rendelkezik! Fajták: border collie, német juhász, yorkshire terrier, stb...
Beírod szépen a googlen, hogy yorkshire terrier tenyésztők, és keresgélsz!
Teljesen hipoallergén kutya nem létezik. Ezt a jelzőt azokra a fajtákra szokták rásütni, amelyeknek nem hullik a szőrük és/vagy kevesebb korpát termelnek. Így azoknak az embereknek, akiket történesen a szőr vagy a korpa irritál, valamennyivel jobb. De pl. ha a kutya nyálára vagy allergiás, akkor megszívtad. (A kutya többféle allergént is termel.)
Szóval mielőtt ráveted magad a yorkshire terrierre, tessék tájékozódni: [link] Igen, a hipoallergénnek mondott kutyák listája igencsak hosszú és nem mindenkinek való ám egy aprócska, hatalmas mozgásigénnyel megáldott konok terrier.
Nekünk is yorki volt,és egyáltalán nem hullott a szőre,szóval ha az irritál,akkor tökéletes fajta:)
Nálunk apukám allergiás kicsit,de nála semmilyen tünetet nem okozott:)
Persze ahogy már előttem is írták,ez csak akkor igaz ha a szőrére vagy allergiás:)
Egyébként tudtommal a Shih-tzu-t és a yorkit szokták a leginkább ajánlani allergiásoknak:)
Egyébként szerintem ha a yorki nincs elkényeztetve,akkor egy tünemény kutyafajta( nekem közepes termetű volt),kielégíthető mozgásigénnyel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!