A kis termetű kutyák miért sipákolnak egész nap? A gazdijukat ez nem zavarja?
A környéken több kertben is van kisebb termetű kutya, és egész nap nyüszögnek, vagy ugatnak vékony hangon.
A nagyok, mint pl. az enyémek is csak akkor ugatnak, ha van mit. Ez nem csak az én észrevételem, más ismerősöm is panaszkodik, hogy nem tud aludni a környékükön lévő zsebkutyától.
Kisebbségi komplexusuk van.
Az ilyet én legszívesebben zsebre vágnám, vagy bedobnám egy cipősdobozba, és jó időre lezárnám a fedelét.
A sötétben mindjárt megtanulná, hogy ki a magyarok istene.
Én is azt gondolom, hogy részben a foglalkozás hiánya is, mert többnyire idősebbeknél laknak ilyen kutyák. Ők meg nem hiszem, hogy túl sokat babusgatják, nevelgetik, csak arra kell, hogy mocorogjon valami az udvarban.
Részben pedig a természetük ilyen lehet, mert egy másik szomszédomban nagy testű kutya van, akivel nem sokat foglalkoznak, mégsem hallom a hangját egész nap.
Ez nem gondozástól függő! Legtöbb állat fajtánál márcsak így van, pl. a lovak is nyugodtabbak a póniknál. A nagy kutyák meg nyugodtabbak a csivaváknál!
Ennek oka a méret! ( gondolom ezzel nem sokat mondtam :) A nagy testű állatoknak kevésbé kell félnie a ragadozóktól. De a kicsiknek mindig ébernek kell lenniük, hogyha megtámadnák őket, eltudjanak menekülni, vagy a nagy hangukkal megijesztik!
Érdekes,hogy felénk ilyen nincs (vagyis nem ebben a méretben) és 3 kistestű kutyám van ( 2 Német Spitz és egy Csivava),halál nyugodtak,napoznak,egymással játszanak,játékaikat gyepálják. Minden csak nevelés kérdése. Viszont a szemben szomszédom Német Juhásza baromi idegesítően ugat és valami szörnyű rekedt hangon.. pedig nem kistestű és tuti nincs kisebbségi komplexusa sem.. :D
"A nagy kutyák meg nyugodtabbak a csivaváknál!" Ezen azért jót nevettem. Mintha a csivavák olyan ideges típusok lennének... :D
Ugyan Kérdező, nézz szét akár itt is, még a fiatalok között is masszívan tartja magát az a baromság, hogy kis termetű kutyának kevés mozgás is elég. Ahogy a fiatalság is inkább kis termetűt keres lakásba, úgy az öreganyó is megveszi az apró kutyát, mondván neki az is elég, hogy elszaladgál a kertben. Ráadásul az idősebb emberek fáradékonyabbak, türelmetlenebbek, nem tudják rendesen nevelni, mozgatni a kutyájukat. Sajnos nem egy ilyet ismerek.
"A nagy kutyák meg nyugodtabbak a csivaváknál!" Ezt légyszi mondjátok meg annak a komondornak, aki egész álló nap ugatja az utcánkban a semmit. Sajnos vele sem foglalkoznak rendesen.
"Erre épp ma láttam a mamit hazamenni és akkor zendített rá egy órácskára." Egy ilyen kutya lakott 4 évig szinte az ablakom alatt. Szomszéd vasorrú bába elment, ugatott fél óráig. Visszajött, megint ugatott fél óráig. Megpróbáltam beszélni vele a problémáról:
- "de hát ő ilyen"
- "majd elaltatjuk"
No comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!