Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Azokat kérdezném, akik lakásba...

Azokat kérdezném, akik lakásban IS tartják a kutyát. Ilyen időben mit csináltok vele, hogy ne legyen az egész lakás csurom sár?

Figyelt kérdés
Mit, hogyan és hányszor takarítotok?
2015. aug. 18. 10:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én séta után egyből lemosom a lábait, ha a hasa alja is olyan lett akkor azt vizes szivaccsal áttörlöm és megszárítom.
2015. aug. 18. 10:20
 2/9 anonim válasza:
100%

Pár hete csöppentem bele a kutyás életbe. Kinti benti kutyus, ugyhogy engem is érdekelnek a válaszok.

Eddig úgy csináltam hogy amikor bejött a mancsát letöröltem:)

2015. aug. 18. 10:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha bejöttek, bent maradnak. Mancstörlés, sepregetés
2015. aug. 18. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Gondolj bele, ha te mezítláb végigtrappolnál a fél városon, netán még kutyafuttatóban is rohangálnál egy kicsit, hazaérve nem a lábmosás lenne az első dolgod? Ugyanez a helyzet a kertben való rohangálással is.

Minden séta után (száraz időben is) letörlöm a kutyám lábát. Ha véletlenül nincs időm, vagy rohanok, akkor tudja a kutyám, hogy addig, amíg nem töröltem meg a lábát, nem jöhet be a szobába, az előszobában várakozik. Amíg kertes házban laktam, addig a bejárat előtt várakozott.

Kertes házban egyébként ne rohangáljon ki-be a kutya. Én napközben kint tartottam őket, igaz, nálunk volt egy nagy fűtött garázs, ahová bármikor bemehettek a kutyák. Vagy ha úgy volt, akkor eleve bent voltak egész nap, csak pisilni mentek ki. Szóval ez a ki-be rohangálás sosem működött az én felügyeletem alatt :D

2015. aug. 18. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Én ilyen időben nem viszem sétálni,mert nem jönn,hiába hívom,rá rakom a nyakörvet,pórázt nem lehet kihozzni a lakásból mert nem szereti a vizet,sarat. Pisilni,kakilni is kiszalad az ajtón, és rohan vissza a dolog elvégzése után. Ilyenkor letörlöm a lábát, de nem mindig mert saras,esős idöben a letisztitott betonon megy.
2015. aug. 18. 10:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A folyosónál bejjebb nem jöhet, ott meg heti 1-2*felmosok.
2015. aug. 18. 10:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Van neki egy szőnyege a szobaajtó előtt,arra kiterül,és ott pihen. Ha sáros,akkor nem jöhet be a szobai szőnyegre,ha megszáradt kinyitjuk a szobaajtót,és kedvére mászkálhat,azon a szőnyegen fekszik,amelyiken akar.

Amúgy a többi része a lakásnak,ahova mehet pedig járólapos,azt végigtöröljük egyszer a felmosóval,és kész. Mi is ugyanúgy bejövünk sáros cipővel,a levegőben nem tudunk járni,elég igazságtalan lenne tőle mást elvárni.A saját szőnyegét meg sározhatja,ahogy akarja.

2015. aug. 18. 11:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Meg szoktam törölni a lábát törölközővel, és nem engedem el addig, mert egyből futna rá a szőnyegre :) De tegnap este nagyon eláztunk a legnagyobb esőben. Mindketten remegtünk a hidegtől mire beértünk a lakásba, de még nem itthonra. A kutyát megtöröltem, betekertem egy újabb száraz törölközőbe, aztán haza akartam jönni, de nem volt hajlandó kijönni velem a kapun. Éhes volt, fáradt, nyűgös, meg minden, szóval nem csodálom. Kint bokáig állt a víz. Mintha egy folyó partján álltunk volna, úgy hömpölygött az eső ami nem ment le a csatornába. Kidobtam a szemetet, a kutya nézte, de nem jött ki velem és valahogy nekem is elszállt a kedvem hogy újra kimenjek, így visszamentem inkább és hívtam egy taxit. A 15 kilós kutyát beraktam egy Tescós zsákba, és a vállamon levittem, mert csak így hozta el a taxis, hogy ha nem sáros a lába. Tehát a szatyorkutyával így jöttünk haza. Előtte én már nappal is eláztam 2x kutya nélkül, és később már nem volt kedvem egy újabb elázáshoz, főleg, hogy én sem ettem egész nap semmit, a kutya se. Aztán itthon ettünk. Lehet az éhség is hozzátett, hogy azért fáztunk jobban.
2015. aug. 18. 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős a helyzet.:)

Két Angol cocker spánielem van, amik hosszúszörűek ugye.Kinti-benti kutyák, ilyen időben valóban nem egyszerű.Ha csak gyors pisi-kakira mennek ki gyorsan megoldják és befutunk a teraszra, letörlöm őket egy törölközővel, utána itt bent a helyükre küldöm őket amíg kicsit meg nem száradnak még.

Hóban viszont nehezebb a dolog, én csináltattam nekik vízhatlan kutya ruhát, amibe nincs bélés, mivel elég nagy a szőrük is.Ha nagyon nem akarom hogy csurom vizes,havas legyen az egész kutya rájuk adom, és csak a mancsukat kell max lemosnom.

Illetve gyakran fürdetem őket, van hogy sima vízzel, de általában samponnal.

Hát a takarítás meg, a lábnyomokat feltörlöm felmosóval, mikor kicsit vizesebben bejönnek.Illetve a porszívó nagy segítség, kb 2-3 naponta megy.

2015. aug. 18. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!