A kutyám agresszív. Mit tegyek?
Én felnőtt kutyát fogadtam be és bizony ő is harapott, mert nem tanította meg senki neki, hogy tilos :D
Úgy megharapott játék közben, hogy csillagokat láttam, na olyankor rádörrentem, hogy nem és ott hagytam. Az is bejött, hogy ha harapdált erősen, megfogtam az alsó v. felső állkapcsát és sokáig nem engedtem el, ezekből hamar megtanulta, hogy a harapás nagyon nem kifizetődő a számára, mert nincs játék (és kellemetlen neki a szájfogás).
benti kutya? csináljátok azt h ha harap v tiltakozik kizárjátok miközben rászóltok h nem szabad.
Tanítsd meg neki h ül fekszik marad hozzám. Jutalomfalattal /sonka,sajt,parizel/ jutalmazd ha jól csinálja.
Falkasorrendet állítsátok fel. Beírod h hogyan legyek falkavezér - a google-ba, és ott lesz egy pár pontos lista, amit be kell tartani.
Ha ki akar menni az ajtón, akkor előtte leültetni az ajtó előtt, és először ti menjetek ki (akik a szobában vagytok, vagy házban), és utána ő.
Megtanulja, hogy ti felette álltok.
Kaját lerakni elé, ha egyből nem eszik, felvenni, majd egy nap múlva elétenni (nem választhat, hogy mikor eszik, örüljön hogy a vezér ad neki kaját). Ha morog mikor eszik, ha el akarjátok venni, akkor is el kell venni. Javaslom kutyasuliban a láncos fojtó használatának megtanulását, egy labrador nem a világ vége, simán érteni fogja a dolgokat, szerintem 1 hét és kicserélődik, ha odafigyeltek mindenre.
Sétánál is figyeljetek rá, szájkosárral barátkoztatni kutyákkal, hogy ne akarja őket is madj később széttépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!