A kutyám agresszív. Mit tegyek?
"ha nem engedjük hogy előrejöjjön harap és ugat ránk ezért többet autóban sem merjük vinni.."
Szállítóboxról hallottál már? Ahelyett, hogy vennétek egyet inkább nem viszitek kutyaoviba? Fú, anyám... Hát ilyen eszmefuttatással inkább tényleg ajándékozzátok el, mert ilyen embereknek nem való kutya. Ne haragudj, de a kutyaneveléshez gondolkodni is kell, tudni megoldani a problémákat és előrelátni a dolgokat. Nektek ez nem megy, gondolom 1 db könyvet se olvastatok arról, hogyan kell felnevelni egy kiskutyát. Így tényleg inkább ajándékozzátok el.
Vagy nagyon elkapattátok vagy túlreagáljátok a viselkedését.
Egyáltalán nem biztos a leírásodból, hogy agresszív, inkább csak semmit nem tanítottatok meg neki. Pl. hogy nem szabad harapni.
Vigyétek ismét kutyaiskolába vagy hívjatok házhoz kiképzőt.
4-es vagyok, szerintem én normálisan válaszoltam neked :D
Ha tényleg ennyire kezdők vagytok, akkor olvassatok sokat kutyanevelés témában, kezdésnek ezen az oldalon nézz körül: [link]
Ami még fontos, hogy mindig legyél következetes a kutyával, ami TILOS (harapdálás), az mindig legyen tilos.
És minden szituációban maradj higgadt, idegeskedéssel, kiabálással, stb. nem sokra mész, de egy határozott nyugodt, de szigorú fellépéssel sokkal hatásosabb leszel.
A kutyád nem gonosz, csak egy neveletlen kölyök, ezen pedig nem késő változtatni.
Vegyetek egy szállítóboxot az autóba, és vigyétek kutyaoviba rendszeresen, majd kutyasuliba. Már most beszéljetek a sulis kiképzőkkel, ők látják a kutyát, és ők tudnak a legjobban segíteni. A kutyaiskolában elsősorban nem a kutyát tanítják, hanem a gazdát tanítják meg arra, hogy hogyan nevelje a kutyáját. Tehát ez mindenképpen segíthet.
Ha ugat, és meg akar kapni benneteket, akkor ne sajnáljátok, hanem határozottan hozzátok a tudomására minden alkalommal, hogy ez elfogadhatatlan viselkedés. Megrázni, ráordítani, nagyon mérgesen, komolyan! Még nem agresszív ő, csak szimplán szemtelen, mert el van nézve neki. Nem kell tőle félni, rendre kell utasítani. Ha harap, akkor a szája szélét be kell gyűrni a fogai alá, harapja azt. Mindjárt nem lesz olyan buli neki, hogy saját magát harapja. :)
Tehát: több határozottság, és mindenképpen kutyasuli, kiképzőktől segítséget kérni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!