Bull terrierről vélemény? Milyen kutya? Megbízható? Ha jól tudom akkor ez egy "harci kutya". Gyerekekkel mennyire barátságos? Agresszív?
Rosszul tudod. Csak az a harci kutya, ami épp a ringben küzd az életéért.
A bullterrier egy végtelenül makacs, de nagyon kedves fajta, gyerekek mellé kifejezetten jó választás, mert jól tűri a "nyúzást", de házőrzésre teljesen alkalmatlan. Inkább kanapédísz. Röfög, büfög, fingik, előbbieket gyakran hiszik morgásnak, legalábbis a mi szomszédaink, pedig morogni csak álmában szokott, pláne nem emberre.
Fiatal korában igazi energiabomba, ha nincs alaposan lefárasztva, akkor rombol. A mi malacunk egyszer 2 óra alatt szétszedett egy gyerekheverőt, lyukat rágott a szivacsba, majd elaludt benne. Nem egy kezdő kutyásnak való fajta, még a gyakorlottaknak is meg kell küzdeni velük.
A sok szaporítónak köszönhetően elég betegesek, évente legalább két kutyát vehetnénk az orvosra költött összegből, de mivel a fajtamentéstől van, ezzel tisztában voltunk. Ekcémája és csirkeallergiája van, és az ízületei is gyulladtak.
inkább bohóc, különleges humorérzékkel, minden tevékenységet nagyon élvez de ha egyszer rászokik a verekedésre azt is ugyan ilyen lendülettel csinálja.
Nagyon makacs, tapasztalt kutyásnak is sűrű fejvakargatást okoz.
Nagyon gyakoriak a bőrbetegségek, így kifejezetten gondozás igényes érzékeny kutyának számít.
Nem való munkakutyának, házőrzőnek, nem fogja a parancsaidat azonnal és pontosan végrehajtani, de a világ legviccesebb kutyái.
A mi bullunk a fiamat nagyon szereti.
Szerintem ha megnézed a videót el tudod dönteni hogy szimpatikusak-e de szerintem egyértelmű :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!