Ilyenkor mit lehet tenni?
"minden felnőtt menhelyi kutya tökéletes"
Hol mondtam én ilyet? O.o Csak azt mondtam, hogy ez tipikus kölyökkori probléma, ami felnőtt kutyáknál értelemszerűen nem szokott előfordulni, csak nevelési hiba esetén. A kölyökkel viszont ha olyan típus, bármit csinálhatsz, lesz pár nap szívás.
Persze, csak ötmillió másik problémája van amik általában egy felnőtt kutyánál sokkal nehezebben megoldhatók és veszélyesebbek tudnak lenni mint egy kis tutulás. És melyik felnőtt kutyának nincs szerintem nevelési hibája szerinted ebben az országban? Szerintem elég kevésnek, főleg ha befogadott.
Mi van, ez most az új divat, hogy ekkora borzalomnak állítotok be egy egészséges kiskutyát? Nem te vagy az első akinél olvasom ezt a butaságot. És soha nem 'szívtam' egy kiskutyával sem. Pedig volt szerencsém párhoz (alomhoz is)... Ha te igen, akkor valamit nagyon rosszul csinálhattál. Egyszer már kitalálhatnátok valami olyan reklámot a szegény felnőtt örökbefogadható kutyáitoknak ami nem a másik oldal leszólásából áll.
Úgy értem a kevesebb foglalkozást, hogy egy kölyök az 24 órás meló, mert még nem szokta meg a szabályokat, nem tud hosszú órákat pihenni, sűrűbben kell vele foglalkozni. A felnőtt már ha a konkrét szabályokat nem is tudja, az megvan neki, hogy léteznek szabályok, és okosan csinálva nem egy nagy kunszt beilelszteni a rendszerbe. A foglalkozást is előre tudod tervezni, mert már ismered az igényeit, vagy ha nem saját nevelés, akkor is gyorsabban kitapasztalod. A kölyökét nem is ismerheted meg igazán, mert elég sokat változik (az igénye is, meg a terhelhetősége is), amíg felnő.
"És szerinted aki a kölyökutyára nem készült fel és már 3 nap után nem bírja az majd a felnőtt kutyával máshogy fog? "
Komoly statisztikával nem szolgálhatok, de az itteni kérdések alapján igen. Viszonylag kevesen jönnek azzal, hogy a befogadott kutyájukkal nem bírnak, kölyökkel meg naponta hárman. Akármilyen élete is volt egy felnőtt kutyának, az már azért valamennyire előnevelt. Ráadásul könnyebb megfelelő jelleműt választani, mert egyrészt látszik, másrészt segítenek azok, akik aktuális gondozzák, kölyöknél meg hozzáértő segítsége nélkül tök lutri, és azért lássuk be, a legtöbben szaporítós kölyköt vesznek.
Szóval szerintem kutyás tapasztalattal nem rendelkező embernek biztonságosabb, egyszerűbb a felnőtt kutya, mint a kölyök. Kivéve nyilván az együttműködő jó arc kölyköket, de az meg ritka :)
Igen, aki feltesz egy ilyen kérdést, baromira felkészült egy kölyökkutya fogadására. 3 nap múlva jön a szobatisztasági probléma, majd a harapdálás, mindent megrágás, stb. Majd segítünk neki felnevelni, ha már a gazdi volt olyan lusta, hogy utána se olvasott a témának.
Valóban, inkább vett volna ki a menhelyről egy nyugisabb, lecsillapodott felnőtt kutyát, akivel negyedannyi gondja se lenne, mint egy kölyökkel. Igaza van Akikuminak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!