Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az a hülyeség hogy ne...

Mi az a hülyeség hogy ne simogassuk meg a kutyánkat mielött elmegyünk vagy hazajövümk mert akkor nem mi vagyunk a falkavezérek?

Figyelt kérdés
2015. aug. 11. 14:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem nyugodtan vehetjük akár "emberszámba" is a kutyát, simán át lehet fordítani.

Te melyik főnököt érzed felsőbbrendűnek magadhoz képest? Aki egész nap jópofizik veled, nyalizik neked, távozáskor köszönéskor örömben tör ki, vagy azt, amelyik méltósággal, de kedvességgel viseltetik feléd?

Az embereknél is érvényes, az utóbbiak futnak be inkább.

Próbáld meg mindkét opciót elképzelni egy nemzetközi cég fejeseként.

Nekem valahogy csak az utóbbival megy.

2015. aug. 11. 17:12
 12/23 anonim ***** válasza:

Na azért ne essünk megint át a ló túloldalára. Itt a kérdés és a válaszok sem arról szóltak, hogy kitörő örömmel kell üdvözölni a kutyát és az otthagyásból ügyet kell csinálni. Csupán arról beszéltem én is és más válaszoló is, hogy egy normális elköszönés és üdvözlés, egy-egy simogatás még nem vált ki a legtöbb kutyából szélsőséges reakciókat és én személy szerint kétlem, hogy ezzel veszélybe kerülne a pozícióm a kutyával szemben.

Ha ilyen előfordul, akkor ott nem csak az otthagyással/hazatéréssel van gond, hanem a kutya-gazda kapcsolatban vannak alapvető hibák, amikre egy ilyen helyzet ráerősít. Kiegyensúlyozott kutya-gazda viszonyt egy ilyen apróság nem borít fel.

2015. aug. 11. 18:40
 13/23 anonim ***** válasza:
32%
Ez a kérdés arra a kutyákra vonatkozik, amelyeknek problémáik vannak, nem egy kiegyensúlyozott kutyára, szóval a kérdést nem szabad általánosan az összes kutyanemzetségre vonatkozóan kezelni. A kérdező sincs ezzel tisztában, amit mi előzőleg rendbe tettünk tisztázva a kérdés mivoltát.
2015. aug. 11. 20:29
 14/23 anonim ***** válasza:
Csak halkan jegyzem meg, hogy a kérdés általánosságban véve szólt a kutyákról és nem kifejezetten a problémás kutyákra vonatkozott. Olvasd el még egyszer figyelmesen a kérdést. Szó sincs benne problémás vagy domináns kutyáról.
2015. aug. 12. 08:29
 15/23 anonim ***** válasza:
Tudom miről szól a kérdés tudok értelmezni. A kérdező nem értette miért nem jó megsimogatni a kutyát, de ezt a kérdést nem lehet általánosra venni, mert ez a kérdés nincs megfelelő szövegkörnyezetben, azért mert nem tudja a kérdező, hogy vannak olyan kutyák, amiknél csak ront a helyzeten ha simogat. Már vázoltuk többen is, szóval ez nem általános kérdés. Olvassatok viselkedés szakirodalnat, és akkor megértitek. A kutya nem ember, meg van a természetes viselkedése falkán belül és ha ez megbomlik, akkor vannak olyan fajta egyedek, direkt egyedet írok, amik nem bírják az ember által kreált mesterseges környezetet, és azt sem, hogy embernek kezelik, ezt az előző hozzászólónak írom. Próbálj meg egy kuvaszt tutyulgatni, és embernek vagy kisgyereknek kezelni azt meglátod, hogy mi lesz a reakciója, de őszintén nem igazán ajánlom.
2015. aug. 12. 08:48
 16/23 anonim ***** válasza:
"szakirodalmat" javítva mielőtt még az íráskészségemet is minősíted! :D
2015. aug. 12. 08:50
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem minősítettelek, csak felhívtam a figyelmed, hogy a kérdés nem problémás kutyákról szólt, miután te erre hivatkoztál:

"Ez a kérdés arra a kutyákra vonatkozik, amelyeknek problémáik vannak,"

2015. aug. 12. 09:30
 18/23 anonim ***** válasza:

Külön szoktam sétáltatni a két kutyámat, ilyenkor az éppen aktuális kutya örömmel szalad ki az ajtón és le se szarja hogy a másik nem jön velünk. Nem integet neki, sőt hátra se néz.

Amikor meg jövünk haza, a domináns odaszalad a kicsihez, megfogja a nyakánál és hátra tolja vagy 2 métert, mint egy tank. Ez az üdvözlése neki.

Nálam, az elköszönés az szokott lenni:

Nem. Nem jössz ki az ajtón! Mész vissza!

Amikor hazajövök, akkor meg mondhatok bármit, teljesen izgatottak és topognak körülöttem.

2015. aug. 12. 10:58
 19/23 anonim ***** válasza:
:D Nos, szerintem az értelmezési képességemmel nincs semmi gond, csak én látom a kérdés mögötti tartalmat ti meg nem, és nem értitek, hogy mit mondtam! Nem probléma! Én léptem! Sziasztok! Jó ok fejtegetést egy teljesen titokzatos kérdést illetően, amit még a kérdést kérdező sem értett! :D Pápá
2015. aug. 12. 19:10
 20/23 anonim ***** válasza:

Lehet hogy lesz egy frankón alárendelt kutyád, aki felett gyakorolhatod az uralmat, de hogy szeretetet csak olyantól kapsz akinek adsz is, az biztos.

Nem azért tartunk kutyát hogy fölérendeltségünket bizonyítsuk vala(mi)kinek, aki itt tart az már elég gáz.

2015. nov. 9. 06:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!