Van egy 5 hónapos kutyusom és kb.1 hete fényes a széklete, kemény, de olyan mint ha olajos lenne és világos, csak száraz tápot kap (Eukanuba), régen száraz és fekete volt, lehet, hogy vmi baja van?
Az olajos, fényes széklet önmagában véve még nem jelent feltétlenül problémát, pláne, ha kemény.
Ugyanattól a tápláléktól is megváltozhat a széklet, mert a kutyának nem minden nap pont ugyanazokra a tápanyagokra van szüksége, így a székletbe is más maradék dolgokat választ ki. Ezt az én kutyámnál is tapasztaltam.
A fényes felület utalhat a bűzmirigy megfelelő működésére is (hogy jól "sikosítja" a székletet).
Baj akkor van, ha nyálkás, nyákos, véres, vagy hasmenés van. Az a hasmenés, aminek a teteje olyan, mint az olajtócsáé, az bélgyulladásra utal általában.
Ha nagyon aggódsz, akkor vigyél egy adagot az állatorvoshoz, mutasd meg neki, de szerintem amíg jó kedvű, eszik-iszik rendesen, és hurkát kakil, addig nem kell aggódni.
Olajos vagy nyálkás inkább? Az utóbbi lehet bélfertőzés eredménye. Főleg, ha világos is.
Nálunk is mindenki eukanubát eszik, de jó sötétbarnát tojnak:) Szerintem vigyél mintát az állatorvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!