Olyan állatot láttam, ami nincs is! Mi lehetett? Világos nappal a marcali szőlőhegyben egy parlagon, ahol 30-40cm gaz nő láttam egy barnás-fekete 10-15 kg nagyságú állatot!
puma volt
ma mondták a rádióban hogy láttak egy pumát csak nemtom hol de am sztem hallucináltál
"Olyan állatot láttam, ami nincs is!"
Hát az elég érdekes. Hát a leírásból én is hiúzra tippelnék, de ha tényleg az volt akkor nagyon szerencsés vagy, hogy láthattad. Mellesleg én eddig csak a Szlovákia felől az Északi Középhegységbe vándorló példányokról hallottam, az pedig elég messze van Marcalitól.
Esetleg a tömege helyett (a kg a tömeg mértékegysége) leírhatnád a méreteit.
Ismét a második vagyok, utána néztem hogy lehetett-e hiúz, amit láttál abban a térségben?
Nézd mit találtam: [link]
Pont Marcali térségében van bejelölve egy példány.
Mekkora mázlista vagy. :)
Amíg nem néztem meg a fotóját, addig én is hiúzra tippeltem! De - hacsak a hiúznak nincsenek egészen sötét, feketés-barnás színváltozatai - akkor nem lehetett hiúz!
És azért sem, mert 80-100 méterről a fülbojtja feltűnt volna! A mérete kb. 70-90 cm testhossz lehetett, 40-50 cm testmagasság.Jó pár percig néztem, amikor felnézett és láttam, hogy nem süldő vaddisznó (mert addig a színe, szőre és tömzsi testalkata miatt arra emlékeztetett)akkor indultam a fényképezőgépért! De sajnos azt már nem várta be. Azután utána mentem a kaszálóban és sikerült még egyszer látnom pár pillanatra hátulról(elég messziről), amikor nagy ugrásokkal megiramodott és eltűnt a bokrok között. Lehetett hiúz, ha van sötét, majdnem feketés-barna, egyszínű hiúz. És, ha a fülbojtja azért nem tűnt fel, mert elég messze volt és nem is tudtam hirtelen, hogy arra kellett volna figyelni!
A méretek megadásában nagy a tévedés lehetősége, ezért azt mindenki csak nagyságrendi utalásként értelmezze.
Mert lehetett az akár 1 méter 10 centi hosszú is!Hiszen, amilyen testhelyzetekben láttam, nem lehetett azt jó megközelítéssel meghatározni! Sajnos arra nem emlékszem, hogy amikor a végén elfutott, milyen volt a farka! Nagy, bojtos biztosan nem, mert az feltűnt volna. A színe, ami teljesen biztos, hogy feketébe hajló sötét barna, egyszínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!