Elmagyarázná nekem valaki milyen az a túltenyésztett kutya?
17:46, abszolút egyetértek.
A túltenyésztés, és a szaporítás következtében létrejött genetikai leromlás két különböző dolog.
A túltenyésztés az, hogy a bulldogok már képtelenek császár nélkül szülni és természetes úton párosodni, mert x éve a rövid orrot, tömzsi testalkatot részesítették előnyben. Ez tenyésztői munka, hiába vont maga után egészségi romlást (légzési és keringési megbetegedések).
A szaporítás eredménye az ideggyengeség, a diszplázia sűrű előfordulása, a bulldogokra visszatérve pedig a bőrbetegségekre való hajlamosság például.
Utolsónak:
Tudom,hogy nem a kérdésbe vág, de nagyon böki a csőröm ez a dolog. Tehát nekem bulldogjaim vannak. Egy kan és egy szuka.
Nyugodt szívvel tartottam őket együtt, mivel a kan kutyám terméketlen. Ám itt volt a tüzelési időszak és rájöttem, hogy nincs mitől félnem, ha életképes lenne a spermája se jönne össze a dolog. Ez elszomorított. Nem azért mintha kölyköket akarnék, isten ments. A szukát többször császározták előző gazdájánál.
Tehát lényeg a lényeg, azon gondolkodom, hogy bár szeretem őket, de nem valamiféle állatkínzás olyan fajtát hogymondjam "életben tartani" ami magától szaporodásképtelen?
És bocsánat, hogy belekontárkodtam ebbe a témába.
Örülök, hogy ez másnak is szemet szúr.
Én azt is meg szoktam kérdezni, hogy akkor van alultenyésztett is?
Ezt csak azok használják, akiknek a tenyésztés a halványlila gőz kategóriába esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!