Szerintetek a fajtamentés diszkrimináció vagy sem?
Mindig is nagyra értékeltem a kóbor vagy menhelyes kutyákat mentő és gazdihoz juttató szervezeteket!
Lehetőségeimhez képest támogatom is őket!
De mostanában egyre jobban zavar ez a szelektív mentési elv!
Márhogy fajtamentők csak a bizonyos fajtájú kutyákat mentik!
A behatározhatatlan fajtájú keverékekkel mi van?
Én elhiszem hogy aki menhelyes kutyát fogad örökbe, van valami elképzelése hogy pincsit vagy német juhászt venne magához, és hogy az ő dolgukat könnyíti ha az adott fajtamentő szervezethez tudnak fordulni!
Értem hogy nem lehet minden kutyust megmenteni(vagyis lehetne,de...), de valahol nem igazság hogy a "korcskutyák" származásuk miatt hátrányba kerülnek!
" Már ez is baj? Emberek a szabadidejüket és pénzüket áldozzák kutyák megmentésére, erre te és még néhányan lerasszistázzátok őket, csak azért, mert egy bizonyos fajtán segítenek. Engem a te mentalitásod zavar nagyon!"
Légyszi ne forgasd ki a szavaimat, ha meg nem érted a kérdés lényegét, ne kommentelj, köszi!Nem én rasszistáztam, hanem az egyik kommentelő, ami a szó jelentését illeti, korrekt!:
"A lexikon szerint a rasszizmus jelentése a rasszok (fajták) téves ismereteken alapuló vagy hátrányos megkülönböztetése, ezen elvek szerinti gondolkodásmód."
Ha nagyon képletes akarok lenni, olyan ez, mintha azt mondanám, hogy árva gyerekeket akarok örökbefogadni, de kizáólag csak szőke kékszeműt, mert az a kedvencem, a többiek sorsa nem érdekel, bár sajnálom őket! :(
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:02
Nem kell megváltoztatnod a nézőpontomat, mert teljesen egyetértek veled! :)
Nem lehet minden kutyát egyformán szeretni, de az egyforma esélyt legalább megérdemelnék,nem?!
"fajtamentők azt a háromlábú, öreg labradort is ugyanúgy elhozzák a menhelyről"
Én az örökbefogadók elvárásaira értettem!
A fajtamentők jó emberek, de nem tudok szabadulni a negatív érzéstől...ha elkötelezem magam egy irányba, mi lesz a többivel?
Az hogy nem menthetek meg minden kutyát, az szomorú tény!
És oké hogy valami elvnek lennie kell a kutyaválasztásnál, de az miért épp a divat?
"Ennyi erővel diszkrimináció az is, hogy csak kutyákat ment valaki, macskákat nem. Sőt, ha már macskákat, akkor a többi állatot is mentsük meg. Meg az embereket is. Meg az egész világot."
Már miértne mentenénk?
Attól hogy a magadfajtáknak semmi nem fontos önmagán kívül, vannak akik bármilyen szenvedő állaton segítenek!
Részemről én mindent mentek, kecskétől a féllábú galambig, de azért az más!
Itt a kutyafajták mentése közötti válogatásról szól, de ugyanúgy írhattam volna macskát, lovat, akármilyen állatot, ahol a mentésben nagyobb hangsúlyt kap az állat származása! Tökmindegy!
Van aki imádja a kutyákat, de a macskákkal nem jön ki, ezért kutyákon segít!Kutya és kutya közt is van különbség, de azért nem akkora!
És mentsük az embereket...!Mielőtt azokat cseszteted, akik csinálnak is valami hasznosat az életükben, te mikor mentettél meg utoljára bárkit is??? Te tényleg azt hiszed hogy az állatmentés kizárja az emberek iránti segítés lehetőségét? Ennyire vak vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!