Mit gondoltok? Hímet vagy nőstényt érdemes?
A dolgok nevén nevezése még nem lealacsonyítás.
Igen, pontosan azt a választ kaptam meg újra, amit az előbb, hogy szimplán lustaságból és a saját nyelvvel szembeni igénytelenségből fakad ez a lányozás-fiúzás.
8-as
Mielőtt kérdeznéd, nem én pontoztalak le.
9-es
Nem jól tudod, az angol bitch szó szukát jelent. És ezt szokták pejoratív jelzőként nőkre mondani. Mivel a magyarnak van külön szava a kur vára és a szukára is, ezért a fordításokban nálunk így jelenik meg. De ez az angolban eredetileg szukát jelent. Talán érzékeled a különbséget.
10-es. Ismerős a dolog, én is mindig ezt válaszoltam.
Tök mindegy, hogy régen mit jelentett, negatív a jelentése és nekem nem esik jól használni. Érdekes mód amúgy még az angol tanárom sem tudta, hogy ezt a szuka kutyákra használják, és nekem kellett elmagyarázni. Azt ezek után meg sem kockáztattam, hogy a nyelvvizsgán felhozzam, nehogy azt higyjék káromkodok. De szerintem nem ez a téma itt.
Mit fáj az neked, hogy ki hogy beszél? A te életedre semmilyen hatással nincsen. Szerinted nem sokkal cikibb idejönni és vadidegen embereket ostobának, butának, lustának, műveletlennek nevezni egyetlen, a nagybetűs életben teljesen lényegtelen apróság miatt? Csak a saját intelligenciád hiányát mutatod meg ezzel. Tudtommal sehol nem szerepel az szabályként, hogy csak az lehet okos és normális ember aki használja ezeket a megnevezéseket.
Nem neveztem senkit műveletlennek. Sőt, miután megkaptam a válaszokat, még butának sem, csak a saját anyanyelvére igénytelennek... és ebben igazam van, ha tetszik, ha nem.
Ha Te ennek ellenére műveletlennek érzed magad, még nem kell nekiállni vagdalkozni. Majdcsak megtanulod rendesen használni a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!