Mit tegyek ha átvágott az eladó ebből lehet gondja a kutyámnak?
4 éves kan kutyámról nem rég derült ki, hogy csirkeallergiája van.(Testén sebek jelentek meg).Direkt megkértem az eladót, hogy olyan tápokat ajánljon,amiben nincs csirke hús. A Natural& Delicious vaddisznóhúsos tápját hoztam el és mikor hazaértem adtam is neki belőle pár szemet, amit azonnal befalt. Gondoltam azért utánajárok ennek a tápnak itthon, hogy mik a ontos összetevői azon kívül, hogy gabonamentes prémium táp.Ezt találtam:
Friss csontozott vaddisznóhús (22%), dehidratált vaddisznóhús (20%), burgonya, friss csontozott csirkehús, szárított csirkehús, csirkezsír, szárított egész tojás, friss hering, szárított hering, halolaj, növényi rostok (borsó), szárított sárgarépa , szárított lucerna, inulin, frukto-oligoszacharidok, mannán-oligoszacharidok, szárított alma (0,5%), gránátalma por, szárított édesnarancs, spenót por, útifű (0,3%), őrölt feketeribizli (0,3%), őrölt feketeáfonya, nátrium-klorid, szárított sörélesztő, kurkuma gyökér (0,2%), glükózamin, kondroitin-szulfát.
Tehát csontozott és szárított csirkét,csirkezsírt is tartalmaz. Legszívesebben visszamennék és a képébe nyomnám, hogy egye meg ő, ha már így kitolt velünk de mindegy. A fontosabb az, hogy a kutyámnak szerintetek megint előjöhet az allergiája?
Szerintem nem direkt csinálta. Egy vaddisznóhúsos tápban ki gondolná, hogy van csirke. Azt meg ugye te sem várhatod el, hogy az eladó pl. az élelmiszerboltban az összes élelmiszernek tudja az összetevőit.
Neten utána kell olvasni a dolgoknak és úgy tápot venni.
Kijöhet az allergia, és biztos nem az első etetéseknél fog előjönni.
Elvileg visszavihetnéd, de nem biztos, hogy sikerrel jársz, mert egyrészt le is tagadhatja, hogy kifejezetten csirkementest kértél, másrészt azért te is hibáztál, mert ott nem olvastad el az összetevőket. Egy próbát azért megér, lehet el tudja adni kimérve. De ez teljesen rajta múlik.
Kisebesedhet, de ez a te hibád is most, mivel nem olvastad el a hozzávalókat, ez olyan, mintha bemennél a ruhaboltba egy 32es gatyáért, az eladó ad neked egyet, hazamész otthon próbálod fel és kicsi rád.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Tán ne tápodj adj neki, hanem rendes kaját...
tenni meg semmit nem tudsz, max tárja a karját szélesre, hogy "há én nemtom mi van benne"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!