Ez a fajta retriver póráz mire jó? Alább látható a link. Szövet fojtó nyakörvet keresek a kutyámnak, ez használható lenne arra?
Nem szeretném fojtogatni meg ilyesmi, csak láb mellett, rövid pórázon nagyon húz úgy, hogy fulladozik. Hogyha hosszabbra hagyom a pórázt akkor nem. Azonban, hogyha áthurkolom a pórázt, hogy ilyen fojtó nyakörvet kapjak, akkor tud ő normálisan is menni - így nem fulladozik-, s ezért gondoltam, hogy be kellene fektetni egy szövet fojtóra.
Ez nem retrieverpóráz, hanem egy szövet fojtónyakörv, és amúgy semmire se jó. Ezek a vastag "fojtók" gyönyörűen elnyelik a pórázrántás erejét, lenullázzák a pórázos kommunikációt. Vegyél ilyet vékony verzióban (k-9.hu-n lehet kapni, olcsó is, jó is), vagy egysoros fém fojtót, ha olyat akarsz használni, de ezt szerintem felejtsd el, nincs sok értelme.
Viszont azt ugye tudod, hogy ha fojtót raksz a kutyára, akkor azt használni is kell, nem csak várni a csodát? Mondjuk a sima nyakörvnél is ugyanaz lenne a szabály, csak ha azt elcseszed, hozzászokik a nyaka, akkor még mindig rakhatsz rá fojtót. Ha viszont a fojtóhoz is hozzászokik, akkor marad a szöges, azt meg gondolom, nem akarod.
Szóval az a trükk, hogy egyetlen pillanatra se hagyd a kutyát húzni. Ha megfeszíti a pórázt, vagy visszarántod, vagy megfordulsz (egy marha nagy rántás keretében), vagy megállsz, és megvárod, amíg ő lazít, de ne hagyd feszes pórázon közlekedni fojtóval. Ez amúgy a nyakon áthurkolt pórázra is igaz.
Illetve megtaníthatnád amúgy rendesen lábnál követni, falattal, ha erre van igényed, nem kell feltétlenül cibálni hozzá az állatot.
Fémfojtót nem szeretnék, mivel akkora behatásra nincs szüksége, amit a fém fojtóval el lehetne érni.
Azért jött alternatívakén a szövet fojtó, mert amink most van szövet nyakörvünk, az kilazul, ahogy húz a kutya, úgymond ránthatok rajta, de nem fogj fel. S tisztában vagyok vele, hogy magától a fojtó sem old meg semmit, csak megkönnyíteni a dolgot szerintem, hogy arra a rántásra odafigyeljen, úgymond észrevegye, hogy ott vagyok a póráz másik végén.
Nem folyamatos fojtásban szeretném tartani, csak egy gyors rántás,s abból ért, csak ezzel a nyakörvvel kivitelezhetetlen.
A láb mellett követést gyakoroljuk otthon egyenlőre jutalomfalattal, csak még nem állt neki össze a kép, hogy mit is szeretnék. Lent pedig a jutalomfalat nem érdekli. Így hiába csinálja otthon szépen jutalomfalattal, hogyha lent ez az opció nem működőképes, akkor más eszközhöz kell nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!