Hogyan tudom megtanítani a nagyobb testű kutyámnak, hogy ne tapossa meg a kisebb testűt?
Rá szoktam minden esetben szólni, csak nem látom eredményét. Mondom neki, hogy nem és el is tolom magamtól, hogy most nem vele foglalkozom. Labdázásnál is ezt a gyakorlatot csináljam? Ott picit komplikáltabb, hogyha előttem 2 méterre áll a kicsi, s úgy gyalogol át rajta. Féltékenység szerintem van benne, mindkettő részéről. Hogy felsőbb rendűnek érzi e magát... hmm, ez egy jó kérdés. Én úgy látom, hogy a kicsi dominánsabb, pl hogyha kapnak rágcsát akkor a nagy próbálna oda menni, de a kicsi egyértelműen mutatja, hogy ne tovább. Meg a nagy közeledne a kicsi felé sok esetben, pl. mellé feküdne vagy ilyesmi, csak még kajla is, s így a lábai néha nem a kívánt helyre kerülnek, hanem a picire vagy mellé, ez meg a picinek nem tetszik.
De akkor csinálom tovább, előbb utóbb, akkor megérti biztos, hogy mit nem szeretnék, hogyha csinálna.
Amúgy nem hiszem még azért sem a dominanciát, mert szokták egymást nyalogatni. S nem csak úgy, hogy mindig az egyik a másikat, hanem felváltva. A szájuknál. Ez mit jelenthet?
Mert ugye elvileg az alárendelt nyalogatja a másik száját, de ők így felváltva, van hogy így egyszerre puszilkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!