Még meg lehet nevelni a kutyámat?
Miért ne lehetne? Idő és türelem birtokában akármit megtaníthatsz, akár egy 15 éves kutyának is.
Idős emberek is tudnak tanulni, csak lassabban.
Persze, hogy meglehet. 3 éves? A mienk 5 éves, és még mindig bajban vagyok ezzel, pedig kistestű! :// Sajnos ez ott lett szerintem elrontva, hogy udvarotok van, és nem sűrűn viszitek ki sétálni.(lehet, hogy tévedek, ha igen, szólj.) Nem szocializálódott rendesen. Vagyis neveletlen. Ha összetalálkoztok más kutyával, akkor ránts rajta, és mondd: Nem! Ha ezután abbahagyja, akkor adj neki jutalomfalatot, MINDIG. Ez elengedhetetlen a tanuláshoz. Közben dicsérd is! Neked sem elég az, hogy ügyes vagy! Jobb lenne egy tábla csoki az "ügyes vagy" kísérettel. :)
Ha ez után sem hagyja abba, még egyet ránts rajta. Miért fél az emberektől? :/ Ha van olyan ismerősötök, akivel még nem találkozott, adj neki a kezébe jutalomfalatot, és mondd neki, hogy adja oda, és simogassa meg. Talán így elfogadóbb lesz az emberekkel is. (:
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!