Melyik a jobb: hám vagy nyakörv? Német juhászkutyám van,6 éves kan. Eléggé érdeklődő, szóval rángatja a pórázt. Ajánlották a hámot, de bizonytalan vagyok ez ügyben. Azt mondták, hogy a hámmal nem tudna annyira elhúzni. Tapasztalat van valakinek?
Hámmal még jobban tud húzni. Jól bele tud feszülni még a torkát sem birizgálja. Gondolj csak bele, a szánhúzó kutyák nyakörvben vagy hámban húznak?? :oP
Én retreiver pórázt javaslok, ha le szeretnéd szoktatni a húzásról.
Retriever póráz:
A lényege nagyjából ugyanaz mint a fojtóláncnak, csak az anyaga, vastagsága és kezelése más. Ahogy a képen is látszik a retriever pórázon van egy rögzítő gyűrű. Felteszed a kutya nyakára, felhúzod egészen az álla alá és a füle tövéig és úgy rögzíted h egy nagyon kicsi lazuló játéka legyen, de ne csússzon le a kutya torkához mert akkor nem ér semmit. Nagyjából az első lépések után gyönyörűen fog jönni a kutya, neked csak kicsiket kell korrigálnod (meg-meg húzni, nem tépni, nem végig feszíteni, apró rántásokkal korrigálni) és a jóra (amikro laza a póráz és nem feszül/feszíted meg a nyakán) ráerősíteni. Sokkalta hatásosabb mint egy fojtólánc (amibe egy érzéketlenebb, vagy "leszarom" tipusú kutya ugyanúgy befeszül)
köszönöm szépen :))) Igazán sokat segítettek. :)
Remélem nem késő még "megtanulnunk" szépen sétálni pórázzal. Nagyon életerős kutya, egyszer tudtam igazán kifárasztani,de azt is kínszenvedés volt elérni :D A hámot azért ajánlották,mert a nyakánál nem érzi annyira a fájdalmat,mint mellkasánál,és ha ott meghúzom egy picit az rosszabb neki..állítólag. Na de valószínű kipróbáljuk ezt a másik láncot!
Tényleg köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!