Egy kisgyerek megdobta a kutyámat, ti hasonló esetben hogyan reagálnátok? Vagy hogy védekeztek a neveletlen gyerekek ellen?
A pályaudvarnál sétálgattam, sok külföldi ücsörög mindenhol, látom hogy a tömegben jön egy szőke kisgyerek, olyan 4-5 éves forma, nagy műanyag palackkal a kezében. Figyeltem, mert sejtettem, hogy készül valamire (először azt hittem csak meg akarja fogni a kutyát). Erre hirtelen izomból, vigyorogva a kutyámnak vágta a palackot! Pontosabban csak vágta volna, mert gyorsan odébb nyomtam lábbal a kutyámat, magam mögé így nem érte találat.
Én olyan dühös lettem, hogy teli torokból ráüvöltöttem, az egész pályaudvar hallotta szerintem. Mondom "Mit csinálsz, hülye vagy?! Idióta kölyök!" erre csak néz rám. Eljátszottam a gondolattal, hogy a kezemben lévő saját vizes palackomat izomból mellé csapom a földre, de aztán meggondoltam magam. Szülők valahol 10 méterre ücsörögtek és rám sem mertek nézni, ott sunnyogtak és elhívták a kölyköt, szerintem külföldiek lehettek. De semmi elnézést vagy valami, ha nekiálltak volna pampogni valamit biztos őket is elküldöm melegebb éghajlatra.
A kutyám fel se vette az egészet, mindig is arra tanítottam, hogy zavaró tényezők(részegek, visítozó gyerekek, bolond csövesek, stb.) közelében is maradjon nyugodt és majd ÉN intézkedem.
Tegnap is betalált minket egy szintén külföldi kisgyerek, meglógott a szüleitől és sprintelni kezdett vicsorogva, tárt karokkal a kutyám felé, na én meg elé léptem és szintén rákiabáltam, hogy fejezze be, szülők csak néztek.
Akkor olyan is volt, hogy egy gyerek hátulról szaladt felénk és elkezdett ugrálni meg ugatni a kutya mögött, szülő csak néz én meg rászóltam hangosan "Ezt azonnal fejezd be, légy szíves!", szülő megint csak nézett mint egy birka.
Ilyen helyzetben, ha a kutya esetleg odakapna, biztosan én lennék a hülye kr.va a kutyám meg az agresszív fenevad.
Egyébként ha olyan gyerek meg szülő jön, aki normálisan megkérdezi, hogy meg szabad-e simogatni, akkor néha megengedem, ha a kutyámon is azt látom, hogy nem zavarja.
De ezek az őrjöngő neveletlen kölykök nagyon fel tudnak bosszantani.
"Ha nincs kutyájuk, nem is volt soha, honnan a fenéből tudnák?"
Nem arról van szó, hogy hogy kell viselkedni a kutyával, hanem arról, hogy másnak a cuccát engedély nélkül nem piszkáljuk. Tök mindegy, hogy Monster High baba vagy bicikli vagy aligátorteknős.
Valahol azért ennek a normális, emberi viselkedés alapjának kellene lennie, nem?
Kérdező: azt megértem, hogy a dobálódzós hülyegyerekre kiakadtál, de a legtöbb gyerekre lehet ám normális, emberi szóval is hatni (akire meg nem, arra ordítással sem).
Te hogy elted tul a sajat gyerekkorodat? :O
Annyira szánalmasak ezek a gyerekmajmoló panelprolik. Aki idegen kutyához odaengedi a gyerekét, és elvárja hogy a kutyás figyeljen rá, szerintem olyan hülye, hogy az autópályán is hagyná játszani.
Kelenföldön van olyan sok párhuzamos vas, meg pár beton kereszben. Nem akarjátok a homokozót mindjárt oda építeni? :)
Bár visszaszívom, mert amilyen hülyék vagytok, megcsináljátok.
Néhány választ megkönnyeztem :D
Igen, utálom a gyerekeket. A neveletlen gyerekeket!
Miért is kéne szeretnem őket? Csak mert gyerekek? Ugyan már. A normálisabb gyerekekkel nincs bajom.
Ha nekem gyerekem lesz, akkor azt meg is nevelem nem csak élni fog mint hal a vízben aztán csináljon amit akar, ez nem így működik. Ha meg pofátlan akkor elnézést kérek miatta és nem ülök arrébb méterekkel mint béka a pocsolyában.
"Kérdező: azt megértem, hogy a dobálódzós hülyegyerekre kiakadtál, de a legtöbb gyerekre lehet ám normális, emberi szóval is hatni (akire meg nem, arra ordítással sem)."
A második akit írtam vicsorogva rohant a kutya felé azzal a szándékkal hogy jól belemarkol, erre szerintem egy "Légyszi ne csináld" kevés, főleg egy hangos, forgalmas körúton.
A harmadik gyerek akit írtam, hogy ugatott meg ugrált a kutya mögött, arra erélyesen ugyan,de rászólta. Egy "Ezt azonnal fejezd be, LÉGY SZÍVES." még nem törti össze a gyereket.
Igen, voltak olyan gyerekek is, akire "Ezt ne csináld, légy szíves." rászólás is bőven elég, de az ilyen szüleiktől elcsatangoló neveletlen kölykök pont nem ebbe a kategóriába tartoznak.
(Ha kutyafuttatóra bejönnek kisgyerekkel a gazdik na ott például szívesen magyarázok a kicsiknek meg fogdoshatják is a kutyát kedvükre, ott nem is zavarja az ebet sem, mert póráz nélkül van. )
Persze, nyilván ha szülőként hagyom a gyerekemet az főúton játszani és elüti az autó, akkor is a sofőr a hibás, nem? Na meg is van ennek a nevelésnek az eredménye, csak meg kell nézni a mai fiatalságot...
Ja amúgy meg ha se anya, se apa nem látott még élőben háziállatot, csak képről (ha már itt fel volt hozva, hogy biztos a szülő sem tudja hogy kell bánni az állattal), akkor létezik óvoda, ahol megtanítják a gyereknek, hogy nem dobáljuk meg verjük szét az állatokat, meg úgy egyébként sem kéne dobálózni.
Kérdező, én is biztos felhúztam volna ezen nagyon magam és hasonlóképp cselekedtem volna, mint te. Ha gonosz lennék, akkor heccből még meg is fogtam volna a gyerek kezét és már ott sem vagyunk, a szülők utána 2x is meggondolnák hogy magára hagyják-e, mert biztos kiosztanám őket, hogy örüljenek, hogy nem egy pedofil gyerekrablóval akadt össze.
Ja meg ég annyit itt a nagy abajgatóknak, hogy ha a Kérdező nem kutyával, hanem a gyerekével lett volna és ahhoz akarta volna hozzávágni a kissrác a palackot, vajon akkor is ilyen lazán kezeltétek volna a helyzetet? Attól mert más faj, a Kérdező nevelte fel és gondoskodik róla, aki igazán szereti a kutyáját, annak családtagnak számít, akit nyilván nem fog hagyni ha bántani akarják, ebbe is bele kéne gondolni.
"A mútkor utazok a 6-os villamoson, az előttem levő anyuka ölében ül egy 4 éves forma gyerek, és rugdossa a lábam. Szólók az anyukának hogy legyen szíves megfegyelmezni a kicsit. Mire ő felháborodottan közölte hogy ő szaba szellemben neveli a gyerekét és az azt csinál amit akar, ne szabjam meg neki. A sorok közt álló seprűre nyírt kékhajó punk, kb. 17 éves forma, kiköpi a rágóját a markába, majd az anyuka hajába nyomja. A felháborodott tekintetekre csak annyit mond: -engem anyukám szabad elvek szerint nevelt"
:)
A kistestű kutyámnak nemrég egy 3 év körüli gyerek akart nekimenni futóbringával. Én is láttam már előre, hogy készül valamire. Amikor odaért volna, elétettem a lábam, és 10 centiről ráordítottam.
Nagyon megijedt, és sajnálom, hogy ezt kellett tennem, de ebből talán tanul, ha már a szülei nem magyarázták el neki, hogy az állat nem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!