Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 14 hónapos német juhászomat...

14 hónapos német juhászomat sokan próbálják simogatni, amit nagyon nem veszek jó néven?

Figyelt kérdés
Van, aki megkérdezi, de sokan már nyúlnak felé. Azért különösen haragszom, ha a fejét simogatják. A kutya barátságos, de mit tegyek, hogy tartsam távolabb ezeket az embereket?
2015. júl. 24. 14:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

10. kommentelő, ez egy nagy baromság amit írsz.

Szerintem az az első, hogy a kutya csak a gazdájára figyeljen, amíg el nem sajátítja a gazda a falkavezérséget és meg nem tanulja, hogy amikor szólsz neki, akkor figyeljen rád.

Ha most mindenki dögönyözi, akkor elterelődik a figyelme.

2015. júl. 24. 16:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Aki nem kérdezi meg, annak is mondd nyugodtan, sőt, annak mondd igazán, hogy ne csinálja már.

Kérdezd meg például, hogy anyukája nem tanította-e meg, hogy idegen kutyát nem simogatunk kérdés nélkül, mert lehet beteg, félhet, haraphat, meg egyáltalán, bunkóság.

2015. júl. 24. 16:21
 13/17 anonim ***** válasza:
24%

Abban mindenkivel egyetértek, hogy ha egy idegen kutyát meg akar valaki símogatni, kérjen engedélyt a gazdájától.

Azt már kevésbé gondolom, hogy egy kis utcai "dögönyözéstől" - ahogy valaki írta - a kutya ne tudná, hogy ki a falkavezér.

Ha ez igaz lenne, akkor nem lehetne elvinni a kutyát a kutyaiskolába, ahol az igazi "nagykutya" az oktató, aki még a gazdinak is parancsol. A kutyák nem robotok, akik az IF ... THEN ... ELSE programsort hajtják végre, hanem értelmes, érző lények.

És éppen ezért szeretik, ha simogatják őket.

2015. júl. 24. 17:29
 14/17 A kérdező kommentje:

Eredetileg engem nem zavart volna, ha simogatják, de a kiképző az első óra óta ezt alapnak tekinti, hogy a kutyát nem simogathatják idegenek. Jelenleg amúgy is kiképzés alatt áll, örző-védőzni is járunk vele.

Nem tekintem a tulajdonomnak, s bár nagyon szeretem, tudnia kell a helyét.

Tényleg tartok tőle, hogy túl szelíd lesz, mert a kutyasuliban, ahova járunk (ide elsősorban munkakutyákat hoznak), a többi kutya jóval vadabb, őket nem lehet simogatni, mert megkapják az idegent.

Az én kutyám pedig alapból nagyon barátságos, emberekkel és kutyákkal is. A kiképző azt mondja, másfél-kétéves kora után már jóval bizalmatlanabb lesz idegenekkel....hát nem tudom.

Ja, és akik kérdés nélkül simogatják, számomra (általában, nem minden esetben) nem túl bizalomgerjesztő egyének.

2015. júl. 24. 17:55
 15/17 anonim ***** válasza:
Az enyémet meg a részegek akarják folyton simogatni. Már rájöttem, miért! Mert ahhoz tényleg be kell csiccsenteni, hogy valaki meg merje simogatni kérdezés nélkül.
2015. júl. 24. 18:32
 16/17 anonim ***** válasza:
54%
Ha a kutyád eredendően egy jóindulatú egyed, ha életében senkinek nem engeded megsimogatni, ő akkor is nyitott lesz mindenki felé. Jó néhány nj-m volt már. Vagy úgy születik, hogy nem komálja a bratyizást, vagy kedves, elfogadó lesz. persze, a kettő között vannak fokozatok is.
2015. júl. 24. 18:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Az erő, önbizalom és támadó hajlam nem a "vadságból" jön, hanem a kiképzésből és az edzésból. Annak, hogy a kutya ne hagyja magát simogatni, az az értelme, hogy ne kerüljön egy rosszindulatú "simogató" olyan közel a kutyához, ahonnan már árthat neki. Tehát az állatot arra kell megtanítani, hogy AKKOR ne hagyja magát simogatni, ha nem vagy vele, de ha te megengeded, akkor minden rendben van. Ezt egyszerűbb úgy tanítani, hogy SENKI nem nyúlhat a kutyához. De ha ezt igazán jól csinálod, az lesz az eredmény, hogy még a feleséged vagy a gyereked sem simogathatja meg a kutyát - az engedélyed nélkül.

Az utcán simogatók, vagy simogatni akarók - bármilyen rosszarcúak is - nem akarnak ártani se a kutyának, se neked. De azt természetesnek kell venniük, hogy előbb megkérdezzenek téged. Neked pedig nem kell indokolnod, hogy miért engeded vagy nem engeded a simogatást, ha udvarias akarsz lenni, akkor megmondhatod, hogy kiképzés alatt áll és addig nem akarod, amíg nem tanulta meg, hogyan viselkedjen. De semmiképpen ne hazudj, hogy a "múltkor is leharapta a szomszédnéni kezét", vagy szellemeskedj, hogy "rühes a kutyám és én is elkaptam tőle".

2015. júl. 24. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!