Nagyon szeretnék egy kiskutyat (egy yorkshy teriert) De a szüleim nem engedik?
Már 2-3 éve könyörgök egy kutyiért de a szüleim nem engedik meg anyát már majdnem meggyőztük a tesommal mert a tesom is szeretne egy kutyát... ugye mondtam hogy yorkshit szeretnénk de anyukánknak nem tetszik akkor néztünk fehér yorkshyt na anyunak az már tetszett akkor őt meggyőztük hogy olyat fogunk venni de azt mondta hogy nagy felelosség egy kutya mondtam hohy majd én sétáltatom meg etetm itatom de azt mondta hogy nem..
Na apukámnak megmutattam azt a kutyust amit kineztünk azt mondta aranyos nekem ez azt jelenti hogy oké veszünk kutyát akkor meg kérdeztem hogy veszünk e kutyát és azt mondta hogy nem... (én 12 éves vagyok most megyek 7.be a testvérem meg 22 éves)...
Tudod fiam, ha már segítséget kérsz, akkor megtisztelhetnéd azzal a másikat, hogy
- helyesen írsz
- nem feleselsz
mert így nem vagy egy olyan szimpatikus jelenség, akinek szívesen segít az ember.
És, ha tényleg annyira komolyan gondolod a kutyázást, akkor:
- tanuld meg leírni a fajta nevét helyesen!
- nézz utána mi az a patella luxatio és miért jó, ha szűrve vannak rá a kutyák!
- nézz utána ki a szaporító, mi a tenyésztő és miért nem veszünk "óccsóér" jofogas.hu-ról kiskutyát!
- nézz utána milyen költségekkel jár a kutya tartása azaz milyen költségekbe akarod verni a szüleidet! Jó minőségű kutyakaja, oltások, élősködők elleni védekezés, ivartalanítás, kutyaovi, kutyasuli (első kutyánál azért erősen ajánlott), sürgősségi ellátás stb. Mivel nem 2 fillérről van szó, lehet, hogy ezt az összeget szívesebben költenék a szüleid külföldi tanulmányaidra, jobb albérletre neked stb.
- és a legfontosabb: nézz utána a kutyanevelésnek! Sokkal komolyabban lehet venni, hogy "én sétáltatom meg etetm itatom" ha utánanézel, hogyan kell! Ráadásul a kutyázás nem merül ki abban, hogy etetés-itatás-séta, sokkal összetettebb dolog. Szóval a helyedben én nem kutyáért könyörögnék, hanem kutyanevelésről szóló könyvekért, minden áldott ünnepre.
Fingod sincs a kutyákról, te eszetlen. Ha lenne, nem jelentenéd ki, hogy "de én láttam fehér yorkit 70 ezerért." NEM YORKIT LÁTTÁL, csak valami szapis korcsot akire rámondják, hogy yorki, és te, a tudatlan 12 éves, én mindent jobban tudok vásárló megveszi, mert beveszi, hogy az yorki.
NEM AZ.
Ha kapsz mellé törzskönyvet, akkor yorkid van. Addig keveréked, hiába néz ki yorkinak.
De mivel halvány lila gőzöd nincs a kutyákról, hogy is várnánk el, hogy ezt megértsd?
Felelős állattartók gyöngye lennél, aki a két ujja közé fogva a pórázt sétáltat kutyát, és ha az a kutya leguggol tojni, látványosan elfordul, vagy tovább rángatja. Előttem van a kép. Az ilyeneknek szoktam beszólni, hogy "Adjak zacskót?!" Remélem a szüleidet nem sikerül meggyőznöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!