A kutyám öklendezik (folyt. Lent)?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Máltai kölyökkutyám két-három órán belül már hatodszor öklendezik. Első két alkalommal kijöttek olyan dolgok, amiket fogalmam sincs, mikor és hol nyelt le, de azóta csak habos nyálköpetet produkál. Ahogy hallgatom, olyan, mintha lenne még valami a gyomrában, ami kikívánkozna, de tudatosan visszanyeli.
Lehetséges ez?
Vigyem orvoshoz?
Köszi.
2015. júl. 22. 14:52
1/8 anonim válasza:
Ha nem tudod, mikor, mit ehetett össze, vidd el orvoshoz. Megehetett olyasmit is, ami nem bír kijönni belőle.
2/8 anonim válasza:
Gyomor gyulladás, ha véres a széklete vagy hasmenése van, akkor bélgyulladás, vidd dokihoz, mielőtt kiszárad, meleg is van, nem pótolja a folyadékot.
3/8 anonim válasza:
Az is lehet, hogy sok a sava. Ebben a melegben az én kutyám is gyakrabban öklendezik fel gyomorsavat. Adj neki száraz tápot. Ha játékos és aktív nem hiszem, hogy komoly gond, de ha folyamatos és holnap is csinálja én elvinném orvoshoz.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, az első kettő annyira rám ijesztett, hogy elrohantunk az orvoshoz.
Felsőlégúti fertőzésnek néz ki, de holnap azért vissza kell mennünk a biztonság kedvéért.
2015. júl. 22. 18:08
5/8 anonim válasza:
Akkor a kutyád köhögött, nem öklendezett. Slejmet köpött fel. Az enyémnek is volt már ilyen. Ne vegyél köptetőt 5 ezerért, általában magától elmúlik, de ha két hét múlva se akkor adnak neki antibiotikumot. Meg amíg játszik nem komoly a baj.
6/8 A kérdező kommentje:
Öklendezett, mert jött fel gyomortartalom is.
De most úgy két órája szélcsend van, leszámítva, hogy nem hajlandó rendesen enni és inni és a játékra sem futja két percnél tovább. :(
Majd meglátjuk.
2015. júl. 22. 20:05
7/8 anonim válasza:
Talán még aktuális: Én mézet szoktam ilyenkor adni a kutyának. Nagyon szívesen elnyalogatja és a méz nagyon sok baktériumot képes elpusztítani.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsot, mi is próbálkozunk vele :)
2015. júl. 24. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!