Amstaffosok titeket ér konfliktus a kutyátok fajtája miatt?
Még nem.
De mi kertes házban lakunk, nem járunk kutyafuttatóra, hanem szántóföldre olyanokkal, akik normálisak.
A Dunánál meg eddig mákunk volt. Akikhez meg odamentünk mi, azok meg pit, cane corso, és egyéb hasonló jószágok tulajdonosai voltak.
Igen, sajnos ér. Vannak, akik megdicsérik, meg mondják, hogy őt szeretik, mert aranyos és jól nevelt (sajnos ez a legtöbb környékbeli bulltípusú kutyáról nem mondható el), de ha sétálunk a járdán, van, aki inkább átmegy a túloldalra... pedig egyáltalán nincs ijesztő, agresszív kiállása, laza pórázon jön a lábam mellett, nem őrjöng, ha másik kutyát lát, nem zavarja sem biciklis, sem kisgyerek, sem babakocsi... azt már meg sem említem, milyen konfliktusaink szoktak lenni, ha a töltésen vagy a Rába-parton sétálunk póráz nélkül.
Szóval igen, sok a negatívum, de én igyekszem ezeket nem felvenni, mást nem nagyon lehet vele kezdeni.
Az esetek 95%-ában negatívan állnak hozzánk. És már bánom, hogy ennyire jól nevelt, szocializált, nyugodt kutya lett belőle, mert rengetegszer nekiesnek a kisebb ölebkutyák, akiknek a nevelése a béka popója alatt van, és a vénasszony meg plázacica gazdáik állandóan nekem esnek, hogy mert csak megvédi magát, meg kiabálnak, hogy jaaj ne menj oda Fifike mert megesz a harci kutya...holott az én kutyám mindig nyugodtan és kissé értetlenül tűri a bohóckutyák produkcióit..Plusz állandóan kikerülnek minket az emberek, ha játékot akar kezdeményezni a kutyám, egyből ordibálnak, hogy vigyem el, mert meg akarja ölni az ő kutyáját, meg milyen csúnya, stb.
Szegény kutyám nem érti ilyenkor, hogy mi rosszat csinált..de annak örülök, hogy van pár kutyás ismerősöm, aki szívesen lát minket és a kutyák jót tudnak játszani ilyenkor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!