Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért idegbetegek (nagyrészt)...

Miért idegbetegek (nagyrészt) a kistestű kutyák?

Figyelt kérdés

Séta közben szeretem odaengedni másokhoz a 4 hónapos kutyimat egy rövid barátkozásra (ha a helyzet engedi), aki nagyon szelíd teremtés.

Nagy testű kutyák jól reagálnak, nyugodtak, rendben megy minden.

A kistestűek viszont vagy már távolról ugatnak minket, vagy ha odaengedem hozzájuk a kutyát, kissé idegbetegek.

Ma ránk támadott egy kistestű valami, akit póráz nélkül sétáltatott a gazdája a Belvárosban! Szintén ma, találkoztunk egy westievel, és ahogy szimatolt a kutyám arcába, láttam hogy egyre ingerültebben rángatózik az orra, befeszül, kerekedik a szeme... a gazdája elrángatta, de szerintem pár másodperc, és támadott volna.

Nagyon csodálkozom, amikor ilyet látok, és sajnos elég gyakran megesik.Miért lehet ez?

2013. jún. 30. 10:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
A kutyákat pórázon nem szabad egymáshoz engedni csakis póráz nélkül mert úgy agresszívabbak és védik a gazdájukat. A kisebb testű kutyáknak pedig szokott nagykutya szindrómája lenni ami azt jelenti hogy nagynak hiszi magát ezért nekimegy mindennek. De az is lehet hogy a szobakutyát elkényezteti a gazdája és ezért olyan lesz mint 1 rossz gyerek, harap és önfejű.
2013. jún. 30. 10:55
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Mert ilyen szakértő gazdáik vannak, akik elrántják. Mert fingjuk nincs a kutyanevelésről, csak cuki az eb. Én a kis fehér izéktől kapok már kiütést (havanéz meg nem tudom milyen -éz), meg sajnálom is őket, mert a marha gazdájuk miatt nem tudnak normális kutyához méltó életet élni.
2013. jún. 30. 10:56
 3/15 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, nem blamálni akarom a kisebb testű kutyusokat, illetve a gazdikat, és nem általánosítani akarok, hogy ez mindenhol így van. De a mi környékünkön valahogy mindíg ilyet látok. És nem értem, mit lehet csinálni egy kis westivel pl vagy egy tacskó méretű kutyával, hogy agresszívan viselkedjen, mikor a másik oldalon nyugodtan ballag a 40 kilós németjuhász.
2013. jún. 30. 10:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű: nem veszik komolyan, ezért nem nevelik meg. Ahol nagytestű kutya kerül a családba, ott azonnal elkezdik tanítgatni, hogy mit szabad, hol a helye, ki a falkavezér stb. A kiskutyáknál ez sokszor elmarad, mert "olyan aranyos" illetve ha neveletlen is, az csak bosszantó, de nem kell attól félni, hogy mi lesz, hogyha nekiugrik mondjuk a kisgyereknek.
2013. jún. 30. 11:01
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk két bichonunk van sose rángattuk őket el kiskorukba minden méretű kutyához oda engedtük őket és nincs probléma,kutyaként kezeljük őket,nincsenek elkényeztetve!

Azon nevettem,hogy az egyik bichonunk amikor kölyök volt(4-5 hónapos,jó pici volt) és oda engedtük egy staffhoz mindenki ott mondta úristen szét tépi kiskutyát,én csak nevettem :D:D

a staffi olyan gyengéden bánt a kis bichonnal,öröm volt nézni..

szóval mindegy milyen fajta kutyáról van szó NEVELÉS kérdése minden!

2013. jún. 30. 11:02
 6/15 A kérdező kommentje:

Első válaszolóval nem értek egyet. :(

Palikee-vel viszont igen. Én is a gazdára haragszom ilyenkor. Bár, én szerencsére ismerek egy fehér kis izét, a kedvesebbik fajtából :D

2013. jún. 30. 11:02
 7/15 gergo1998 ***** válasza:
65%
nagyrészt tényleg nevelés kérdése, de OLYAN A KUTYA MINT A GAZDÁJA!! a kistestű kutyák nagy részének kisebbség komplexusa van, ezt azzal ellensúlyozzák hogy harapnak és agresszívak
2013. jún. 30. 12:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Olyan rossz ilyeneket olvasni, mindig kiakadok rajta. De sajnos igaz.:(

Nekem is kistestű fehér izém van (törpeuszkár), de Ő egyáltalán nem agresszív, nagyon jól meg van nevelve, meg van a nagy kutyákkal is. Póráz nélkül sétál, megvár a volt előtt, nem ugat, nem acsarkodik senkire, napi 3-4 órát sétál...

Nagyon sokat dolgoztam érte, hogy ilyen legyen.

Viszont sokan ezt nem teszik meg. Mert hogy kicsi, nem okozhat úgy sem nagy kárt, fizikálisan könnyű megtartani, meg olyan cuki mint egy kisgyerek, meg felkapkodják ha nagy kutyát látnak mert féltik. Na az ilyen emberek kutyái lesznek idegbetegek.

És ezért alakulnak ki előítéletek a kistestű kutyákkal és kutyásokkal szemben. Pedig a többség itt is normális, csak sok hülye is van, ezért az tűnik fel.

Fél éve, került hozzám a kutyus 5 évesen. Feltűnt, hogy séta közben a nagy kutyások mindig kitérnek előlünk és nem értettem miért. Aztán leesett. Mert azt hitték, hogy engem zavar, ha közel jönnek, meg ha odaengedik a kutyájukat. Pedig engem aztán nem. Azóta már megismerkedtünk a környékbeli nagy kutyásokkal és nincs ilyen gond.

Csak rossz érzés, hogy aki nem ismeri a kutyámat, szinte mind azt gondolja, hogy csak egy idióta dög lehet. Pedig aztán sokan megirigyelhetnék, annyira jól nevelt és jól szocializált.

2013. jún. 30. 12:52
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Bullterrieres vagyok.Én is elkerülöm a kistestű kutyákat.Amikor a kutyám kicsi volt,rendszeresen ok nélkül támadták meg kistestű kutyák,pl.felnőtt francia bulldog kan a pórázon vezetett 4 hónapos kölyök szukát.

Amíg a bull kicsi volt,nem tudott kárt tenni a rátámadó ölebben.Most viszont ha megtámadja egy ilyen miniizé,akár egy pillanat alatt megölheti,még véletlenül is.Volt rá eset,hogy felnőtt bullmasztiff kannak ment egy fehér izéke.A bullma pórázon volt.Csak megfogta a kiskutyát,és olyan balszerecsésen sikerült,hogy az elpusztult.

Úgyhogy inkább minden ölebet elkerülünk.Mondjuk amióta falura költöztünk végre,nincs ilyen gond,itt nem sok öleb van.

2013. jún. 30. 15:37
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Sajnos, nincsenek megnevelve. Felénk is van egy idősebb hölgynek egy nagyobb csivavája, olyan mint egy kisebb, kövér tacskó. Úgy megtámadta a pórázon lévő mudimat, hogy el kellett zavarnom! A csivi "természetesen" szabadon volt :(. És még a gazdája azt mondta, hogy ne menjek arra (!!).

Szóval elkerülöm őket legalább 100m-re, ha idejében észreveszem. Az a kutya biztos, hogy gyerekpótló, sajnos...

Hozzáteszem, a kutyám abszolút jól nevelt, és egyszerre 5-6 yorkie-val szokott találkozni, és elvan velük kicsi kora óta.

2013. jún. 30. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!