Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért idegbetegek (nagyrészt)...

Miért idegbetegek (nagyrészt) a kistestű kutyák?

Figyelt kérdés

Séta közben szeretem odaengedni másokhoz a 4 hónapos kutyimat egy rövid barátkozásra (ha a helyzet engedi), aki nagyon szelíd teremtés.

Nagy testű kutyák jól reagálnak, nyugodtak, rendben megy minden.

A kistestűek viszont vagy már távolról ugatnak minket, vagy ha odaengedem hozzájuk a kutyát, kissé idegbetegek.

Ma ránk támadott egy kistestű valami, akit póráz nélkül sétáltatott a gazdája a Belvárosban! Szintén ma, találkoztunk egy westievel, és ahogy szimatolt a kutyám arcába, láttam hogy egyre ingerültebben rángatózik az orra, befeszül, kerekedik a szeme... a gazdája elrángatta, de szerintem pár másodperc, és támadott volna.

Nagyon csodálkozom, amikor ilyet látok, és sajnos elég gyakran megesik.Miért lehet ez?

2013. jún. 30. 10:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom ez miért van, de sajnos igaz!

Nekünk huskynk van, békés egy jószág, de sokszor mikor találkozunk kistestű kutyákkal, az esetek 80%-ban vagy felveszi a gazdi az ölébe, vagy elrángatja, meg sem áll, pedig mi annyira szeretnénk barátkozni. :)

Múltkor azt mondta egy lány, hogy azért ugat, meg acsarkodik a kutyája mert őt védi, hát inkább rá hagytam, nem mondtam semmit, de neki mulatságos volt.

2013. jún. 30. 18:59
 12/15 Maxitabi ***** válasza:
100%

Már nagyrészt leírták az okokat az előttem szólók. Sajnos én is azt tapasztalom, hogy a nagyobb kutyák gazdijai legtöbbször tanítják, futtatják az ebeiket, képzik magukat és a kutyáikat,gondos gazdik, akik olvastak is a kutyatartásról,viselkedésről, a kutya igényeiről.

Ellenben a lakótelepi -lakásba csak kis kutya való-jaj de cuki kutyi-gazdák nem veszik a fáradságot, hogy valamit megtudjanak a felelős állattartásról (etetés,viselkedés,szocializáció-kutyaiskola...)-csak meg kell nézni itt a kérdéseket - elkeserítő és elszomorító. Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy ezek a kis izék átveszik a falkavezérséget. Még azt sem veszik észre a gazdik, hogy az ő kutyájuk kezdi az agresszívkedést, s még valóban nekik áll feljebb, ha az enyém vissza akar szólni-reagálva a kommunikációra..

2013. jún. 30. 21:27
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Remélem, néhány kistestű kutyát tartó gazdi elolvassa ezt, és változtat a kutyához való hozzáállásán. :*
2013. júl. 1. 01:28
 14/15 A kérdező kommentje:

Énszerintem az a normális, ahogy már írta valaki:

"Nekünk két bichonunk van sose rángattuk őket el kiskorukba minden méretű kutyához oda engedtük őket és nincs probléma,kutyaként kezeljük őket,nincsenek elkényeztetve!"

Én úgy szeretném, hogy a kutyám "pajtiként" álljon hozzá a fajtársaihoz, optimális esetben. Inkább kíváncsi legyen, és ismerkedős, minthogy védeni akarjon akkor amikor nem is fenyeget semmilyen veszély.

Ez pedig, hogy a kistestű kutya komplexusos, mert kicsi, szerintem pedig csak duma, amit azok a gazdák mondanak, akik nem megfelelően szocializálják a kutyát.

Előző albérletemben egy emeleten élt egy bichon, és egy pitbull, jól kijöttek. Nem láttam a kicsin, hogy aggódna a mérete miatt, elégedett volt, mert a gazdijától megkapta azt, amire szüksége volt a kiegyensúlyozott élethez. :)

2013. júl. 1. 01:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Az uszkár az egyik legjobb típus, nekünk is mindig az volt. Ők szerintem nem is tartoznak ebbe a kategóriába, mert okosak, kedvesek (igaz, nevelés dolga is). Az igazi retardált, beltenyészet kiskutyákra értem én is az idegbajt: csivava, kis termetű terrierek, ölebek, yorkshire, tacskó.
2020. szept. 24. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!