Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » BARF etetés - utálja a nyerset...

BARF etetés - utálja a nyerset, hagyjam abba?

Figyelt kérdés
Már majd' 3 napja nem evett, csak pirinyó nasikat, pedig egyre éhesebb a kutyusom. Most próbáltam átszoktatni BARF-ra, de nem eszi egyáltalán, fintorogva néz rá, ha elé teszem, szinte olyan, mintha undorodna. Csak kényszerből rágcsált 1-2 miniatűr csontszilánkot, de azt is fintorogva. Hagyjam abba? Tippek, hogy megegye?

2015. júl. 19. 19:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem vetted volna észre én egy szót sem szóltam a módszerről, engem az amiatt teljesen elszállt alkalmazókkal van bajom! Ez is csak egy etetési forma és senkinek nincs joga más kutyáját életképtelennek nevezni, vagy lenézni vagy mosléknak titulálni amivel eteti (mert biztosra veszem, hogy a tápra is ezt mondanátok nem csak a gombócra), mikor a másik ember ugyanúgy megdolgozik azért az ételért és úgy adja a kutyájának, hogy az a mindenféle körülményektől függően a lehető legjobb amit nyújtani tud, mert szereti az állatát. Nekem aztán tök mindegy mivel etet amíg nem társul hozzá ez a lenéző hangnem. Főleg hogy totál elveszti a hitelét a dolog annak tudatában, hogy a sz*r vs prémium tápokkal is ugyanezt eljátszottátok pár éve.

Az pedig mindenféle vergődéstől függetlenül igaz, hogy a hús (és zöldség) nagy része olyan helyről jön ahol hormonokkal, vegyszerekkel és egyáltalán nem jó és egészséges dolgokkal etették az állatokat, kegyetlenül tartották, és lehet hogy úgy is vágták le.

A kérdező kutyájának nem lesz semmi baja attól, ha nem nyers kaját eszik ha nem tetszik neki és a szüleit kéne inkább helyrerázni mert velük van a probléma.

2015. júl. 20. 00:12
 22/27 anonim ***** válasza:
21%
Szerinted hol írta akár ennél a kérdésnél, akár az előzőnél a kérdező, hogy táppal etet???? Nem megy neked a szövegértelmezés, s biztos te is száraz kenyérrel, mákos tésztával és társaival tömöd a kutyád, mert "megdolgozol" érte s azért "vergődsz" itt. Inkább olvass halkan kérlek!... :))
2015. júl. 20. 00:30
 23/27 anonim ***** válasza:
78%
Ez egy idióta.... a barf meg a főzés :DDDDDDDD
2015. júl. 20. 00:40
 24/27 anonim ***** válasza:
94%

"Maga a B.A.R.F. elnevezés és a módszer származási helye az USA, ahol egy lelkes kutyatenyésztő a fenti okoknál fogva a tenyészetének száraz és konzerv tápokkal történő etetését megszüntette. A kutyái teljes táplálását a saját autodidakta elgondolása alapján megreformálta és a módszerét elnevezte "Born Again Raw Feeders" -nek, ami annyit tesz mint: "a nyers táplálék újjászületése". A B.A.R.F. -étrend valójában egyfajta visszatérést jelent a kutyáknak a domesztikáció ősi étrendjéhez. Ugyanis a biológusok szerint egy szervezetnek legalább 10.000 évre van szüksége ahhoz, hogy egy teljes táplálékösszetevő változáshoz alkalmazkodni tudjon. A mai kutyatáp gyártás még 100 évnyi történetet sem mondhat el magáról, viszont figyelemre méltó módon a kutya faj történetében még soha nem volt olyan rohamos egészségkárosodási folyamat megfigyelhető, mint az utóbbi 60-80 évben.

A B.A.R.F. módszer tehát a kutya táplálékának nyers formában történő fogyasztását jelenti, olyan táp házi- vagy ipari előállítását, amely igyekszik hasonlítani arra amit a kutyák még azokban az időkben ettek, mielőtt napjaink imádnivaló társállataivá váltak. A biológusok, genetikusok és állatorvosok szerint a kutyák genetikailag valójában még mindig a domesztikáció kezdeti, több ezer évvel ezelőtti étkezési szokásaira és táplálékösszetevőire vannak bekódolva, fogazatuk, nyál- és gyomorsav összetételük és mennyiségük, a gyomruk és az emésztőcsatornájuk valójában az akkori élelmezés szerint alakult ki és működik egészségesen."

2015. júl. 20. 00:44
 25/27 anonim ***** válasza:
70%

A kisebbik kutyám megesz mindent, de a nyers farháttól olyanokat fingik, hogy nem lehet mellette megmaradni a szobában. Amióta feltűnt hogy ilyen érzékeny a gyomra, azóta megsütöm neki a húst. A sült hústól ugyanis nem fúvódik fel a kis hasa, és nem érzi rosszul magát utána.

Volt olyan is hogy a sima nyers farháttól hányt. A sült hústól még soha nem fordult elő ilyen. Ez egy talált kutya egyébként, 3 évesen találtuk. Nem tudom mit kapott előtte enni, hogy miért lett ilyen érzékeny a gyomra, de mindegy is.

Általában, veszek Sparban 3 doboz farhátat, 1 csirkeszivet, 1 nyakat, 1 szárnyat, vagy volt amikor kacsanyakat vettem - mikor mit találok, attól függ. Bedobom az egészet 30-40 percre a sütőbe. Majd amikor megsült, bezacskózom kis adagokba és beteszem a mélyhűtőbe. Ezután mindennap előveszek egy zacskót, amit odaadok a kutyáknak. Ez tart amíg tart - néha adok mellé tápot is, meg dobálok nekik abból is kicsit amiket mi eszünk. Így megkapnak minden tápanyagot. Van mikor zöldborsót is esznek vagy répát.

2015. júl. 20. 04:51
 26/27 A kérdező kommentje:

Szerintem igenis igaza van, részben legalábbis. Igaz, hogy a BARF-ot nem ismeri, de nem az alapján kéne megítélni az embert, hogy mit ad a kutyájának, legalábbis amíg nem moslékot kap. Az én kutyám sem moslékot kap amikor étkezés van, hanem főtt husit körettel. A kenyeret meg ilyet napközben adja neki főleg anyum, de a kutyus még 1x sem ette meg. Egyedül a túrós rétes, azt szereti, de nem azt kap vacsira.

Én azért akartam BARFozni mert olvastam, milyen jó, meg mindenkinek milyen jók a tapasztalatai. Próbálkozni fogok, meg meg fogom félig főzni stb.

2015. júl. 20. 14:03
 27/27 anonim ***** válasza:
Segíthet még az is, ha raksz megfelelő mennyiségű lazacolajat az ételére. Nálunk imádja a kutyus, így még azt is elfogyasztja amit önmagában nem kedvelne.
2015. júl. 20. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!