Mit csinálsz a kutyáddal sétáltatáskor, ha már idős, és rosszul hall? Nem engeded el? Vagy utánaszaladgálsz, hogy meghallja a parancsszót?
Nálunk is lesz vmi a hallásával,meg szürke hályog is alakul a szemén.Idős kutya. Mivel nem kell sok mozgás,elég lesz neki a 2 méteres kiképző póráz.
Biztonságosabb ha van rajta vmi,szerintem :) Vagy pedig csak kutyafuttatóba engedd el.
Csóri öreg kutyámnál én is a sokadik dackorszakot képzeltem a dologba, holott nem hallott úgy, és fájdalmai is voltak az utolsó 1-2 hétben :(
Egyébként simán figyelt rám, én meg hangosan szóltam hozzá, nem volt gond.
De egy 8 méteres szalagos flexi megoldja a problémát, nagy zöld területen meg hadd menjen szabadon
Hát nálunk az van, hogy néha tök jól meghallja, hogy miről van szó, máskor meg ismerős és szeretett hangra sem figyel fel, pedig beszélnek hozzá, aztán megijed, amikor hirtelen megjelennek mögötte, az meg biztos nem szívatás (anyósék jöttek látogatóba, imádja őket, ott beszéltek két percig a kapuban, és nem tűnt fel neki, engem bámult csóválva, aztán megijedt, mert nem számított rájuk, utána meg ment ezerrel üdvözölni őket). Valószínűbb, hogy inkább szenilisedik, nem figyel már annyira mindenre, és ha éppen elvan valamivel, akkor tényleg nem jut el a tudatáig a külvilág.
#4: még a kisebbik gáz az, ha csak a térhallása szűnik meg a kutyának, de figyel és elindul. Ha tényleg nem hallja, hogy szólsz neki, akkor hiába az igyekezet. Tök más helyzet, mert az általad leírt esetben elég látható körön belül tartani a kutyát, és még simán lehet sétáltatni, mert felkapja a fejét, rád néz, és nyilván nem fog máshova visszamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!