Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítenél nekem? Ez most...

Segítenél nekem? Ez most akkor hogy?

Figyelt kérdés

A közeljövőben szeretnék egy kutyust és lakásban tartanám.

Ha mondjuk a kutyust megtanítom arra,hogy ha itthon vagyok/vagyunk és van aki kivigye akkor kint végezze a dolgát,de ha nincs senki,vagy alvás van akkor bent kutyapeluson,almon vagy akár újságpapíron.

DE ezt mégis hogy tanulja meg a kutya?Nem zavarodik össze benne?

Lécci világosíts föl,köszönöm:)

2010. márc. 4. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Hs nincs annyi időd, hogy rendszeresen levidd a kutyádat elvégezni a dolgát, akkor azt javaslom, hogy NE tarts kutyát. :-(

A szobatisztaságra nevelésnek ugyanis az a lényege, hogy a kutya megtanulja: a dolgát SOHA ne végezze el a lakásban, MINDIG odakint végezze el. Ez egy feltételes reflex lesz neki. Egyáltalán nem jó, ha nem vagy vele következetes, és hol itt, hol ott kellene végeznie a dolgát.

Egy kis olvasnivaló: [link]

2010. márc. 4. 20:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

ha szépen rászoktatod,hogy kint végezze és rendszeresen ki is viszed,nem fog bepisilni mikor alvás van,kibírja-visszatartja addig.

De míg még kicsi nagyon sokszor ki kell vinni,eleinte még éjszaka is,erre készülj fel. Mikor már megtanulta,fokozatosan csökkenteni az időközöket.

2010. márc. 4. 22:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, a kölyökkutya olyan, mint egy csecsemő: éjjel is fel kell kelni hozzá. :-) Erre készülj fel. Én féléves koráig keltem éjjel háromóránként, és vittem le pisilni, akármilyen idő volt. Ma már 4,5 éves, de még mindig megélénkül, amikor megfésülöm a hajam és nadrágot húzok, ugyanis kicsi korában éjszaka csak rávettem a pizsamámra a nadrágot meg a kabátot, úgy mentünk lefelé pisilni. :-)
2010. márc. 4. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:

én nem keltem fel éjjel soha.

éjjel elvégezte a dolgát ha kellett, ment az újságpapírhoz az ajtó elé. de ilyen ritkán volt, napközben meg 1,5- 2 óránként lejártam vele.

de volt h nem tudtam, bocizott rám, kiraktam az újságot és ment rá pipilni. de a következő pisinél ismét kért, hogy menjünk le:)

nem zavarodik össze, okosak nagyon:)

bár egy idő után hiába raksz ki neki újságpapírt..nekem volt h hajat festettem és mutogattam neki h nem tudom már megint levinni,d e csak nézett meg sírt h ő aztán ide nem:D

szerintem akkor szerezz be egy kiskutyust, ha 3-4 hónapig többször itthon vagy, az a biztos. Nem beszélve arról, hogy úgy kell rá vigyázni, mint egy kisgyerekre. Hihetetlen mit meg nem tudnak találni a lakásban, ami akár veszélyes is lehet nekik..

Az én kutyum nem volt még 4 hónapos, mikor szobatiszta lett teljesen.

2010. márc. 5. 09:55
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Ha alvás van, akkor a kutya sem pisil. Amúgy meg, ha rendszeresen reggel, délután, este leviszitek, akkor elvégzi a dolgát és nem fog neki otthon kelleni pisilni. Ha egész napra egyedül kell lennie és senki nem tudja levinni, akkor ne tartsatok kutyát, mert boldogtalan lesz.
2010. márc. 5. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A kutya idővel megtanulja, hogy a saját territóriumában nem piszkít. Még a beteg kutya is kivonszolja magát, ha pisilnie kell, annyira bennük van ez. Persze, ha nem viszik le egész nap, akkor nyilván kénytelen bepiszkítani, de ez ellenkezik az ösztöneivel. Ha nem tudjátok megoldani, hogy MINDEN NAP min. 3x sétáljon a kutya, és max 6-7 órát legyen bezárva, akkor ne vegyél lakásba kutyát.
2010. márc. 5. 11:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Jah azt nem mondtam,hogy nyár elején venném meg a kutyát,mert akkor nyáron egész nap tudok rá figyelni,és ki tudom vinni.Végülis igazatok van rosszul gondoltam a dolgokat,mert ha nyáron megtanítom neki a szobat.-t akkor nincs sok probléma ősztől tavaszig.

Leginkább az éjszakákra voltam kíváncsi,úgyhogy köszönöm a válaszokat.

2010. márc. 5. 14:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!