Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 hete vásároltam egy 10...

6 hete vásároltam egy 10 hetes angol bulldog kiskutyát, születési rendellenességet állapítottak meg nála, meg operálták, a szaporító nem ismeri el a felelősségét. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Légcsőszűkülete van,+a jobb könyöknél az egyik csont megállt a növekedésben, ezt pótolták protézissel.A szaporító rutinos volt, Bp-ről úton voltunk vidékre, amikor közölte hogy gondja van a munkahelyén, otthon nincs módunk a szülőket megtekinteni, a kutyust a feleség munkahelyére szállítja, onnan elvihetjük. Eltitkolták azt is, hogy már köldöksérvvel műtötték a kutyust, a helyszínen vettük észre, de beleszerettünk és kifizettük.A szívünk szakad meg ahogy tehetetlenül mozog 3 lábon, amennyire lehet óvjuk mindentől,hiszen ő is családtag. Későbbiekben újabb műtéteket kell elszenvednie a kiskutyának, az eladó pedig lelkiismeretlenül nem törődik ezzel, és nem is ismeri el a felelősségét.Azt mondta ha feljelentem, van "ismerőse"a kórházban, majd olyan szakvéleményt adnak ami őt védi!Ha valaki tud tanácsot adni, örülnék. Nagyon fájdalmas időszakon mentem az utóbbi időben keresztül, 11,5 éves korában május 1-én meghalt az előző angol bulldog kutyusom, ezzel a kicsikével szerettem volna hiányát pótolni. Törzskönyv nélkül 120.e.Ft volt az ára.A műtét,röntgen,gyógyszer 110.600,-Ft és a kezelések,varratszedés,kötözés,stb.továbbá a későbbiekben újabb műtétek várhatóak. Bíróságra menjek?

#A szaporító #nem ismeri el a felelősségét
2015. júl. 11. 13:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó a hozzáállásod a kutya betegségéhez, sok szép évet nektek, mielőbbi gyógyulást kívánok.

Viszont mikor elolvastam a kérdésedet, a fő gondolatom az volt: megérdemled.

Áruld már el nekem, nem folyik a csapból is manapság a szaporítótól NEM VESZÜNK KUTYÁT téma? Egy az egyben megvoltak a jelek, te meg megvetted szegény kisállatot, hogy nálad majd jobb helye lesz? Ezzel támogattad azt a r*had*kot. Ha jótékonykodni akarsz mentél volna menhelyre.

Bíróságra nézz be, keress törvényesen járható utakat, de én nem hiszem hogy bármit ki tudnál még ebből hozni azon kívül, hogy gondoskodsz a kiskutyáról.

2015. júl. 26. 16:58
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Biróság???? pénztártól való távozás után reklamáció nincs szapiéknál. megérdemlitek. Igy jár aki sajnálja rá a pénzt, hogy tisztességes helyről vegyen kutyát. remélem még jó sokáig fog élni, és a gatyátok is rámegy.
2015. júl. 26. 21:49
 23/25 A kérdező kommentje:

Tájékoztatok minden jóhiszemű kutya vásárlót akit becsaptak.1.-Ne kérjetek interneten segítséget, mert csak rosszindulat és gúny ér benneteket!Mehettek hivatalokhoz,állatvédőkhöz, tanácsot ne várjatok, mert nem adnak.Ha nem tenyésztőtől vásároltál, a telefonba pedig amikor érdeklődsz nem tudhatod kivel állsz szemben, hiszen megkérdezi az Eladó tőled hogy kiállításra szeretnéd-e vinni a kutyát, vagy csak családi kedvencként tartanád? Elmondod hogy családi kedvenc lenne, majd rögtön a válasz arra, útlevél nélkül és törzskönyv nélkül a kutya 250.000,-Ft-al kevesebb, azért 120.000,-Ft ami a hirdetésben szerepel az ár, mert nincsenek hozzá a fentiek. Mivel nem áll szándékodban külföldre vinni, sem szaporítani, sem kiállításra vinni ki ne választaná az alacsonyabb összeget? Még a 120.e.Ft sem kevés. Ezek után el tudod dönteni hogy szaporítóval vagy tenyésztővel beszélsz?Természetesen nem, a jóindulat irányít és az állat iránti "valós" szeretet. Magatokra vagytok utalva! Ha elmondod az igazat, betörik a fejed!

3.- Van megoldás.Közjegyző, fizetési meghagyás.Pár nap alatt a pénzetekhez juthattok. Minden dokumentumot tároljatok, az oltási könyvet,a hirdetés szövegét stb. Ez mind bizonyíték.Ha az ügy Bíróságra kerül, nektek kell bizonyítani igazatokat.Sikerülni fog, mert vannak a Bíróságon lelkiismeretes emberek akik igazi állatbarátok, nem tanfolyamon bemagolt "állatvédők" Tisztelet a kivételnek! Sajnos én nem találkoztam vele!

2015. aug. 7. 10:02
 24/25 sippara ***** válasza:
100%

"Elmondod hogy családi kedvenc lenne, majd rögtön a válasz arra, útlevél nélkül és törzskönyv nélkül a kutya 250.000,-Ft-al kevesebb"

Aztán mivel nem egy kétszáz forintos bugyit tervezel venni, hanem egy ÉLŐLÉNYT, egy állatot, aki tizenévig a TÁRSAD lesz, pofán röhögöd a szaporítót, mert nyilván sikerült legalább két-három google keresést megejtened a témában, és tisztában vagy vele, hogy a tk kiváltása és az útlevél is párezer forintos tételek.

"Mivel nem áll szándékodban külföldre vinni, sem szaporítani, sem kiállításra vinni ki ne választaná az alacsonyabb összeget?"

Bárki, akinek van ép esze, és tényleg érdekli is a kutya, a fajta, nem csak meglátott egy cuki képet a neten, és neki is olyan bubuka kell - mondjuk tény, hogy aki rendelkezik a fent említett kvalitásokkal, eleve fel sem hív egy jófogásos gagyi szaporítót, tehát nem is kerül ilyen szituációba.

"Még a 120.e.Ft sem kevés."

De, 120 ezer ROHADT kevés egy angol bulldogért - de nyilván ez is egy sacc két google kereséssel megtalálható információ.

"Ezek után el tudod dönteni hogy szaporítóval vagy tenyésztővel beszélsz?"

Nem, hogy ezek után, de már kb a beszélgetés második percében - illetve az értelmesebbje már ott, hogy a kutyát neten hirdetik konkrét összeggel, ami mellett a tk opció. Tudod, ha a kacsa nem tud úszni, attól még nem a víz a hülye ;)

"Minden dokumentumot tároljatok, az oltási könyvet,a hirdetés szövegét stb. Ez mind bizonyíték."

MIRE? Hogy vettél egy ismeretlen szülőktől származó keverék kutyát, voltál olyan hülye, hogy még fizettél is érte, éééés ha ez nem lett volna elég, még te vagy felháborodva? Ha már itt tartunk, van neked egy ferrarim kétszázezerért okosba' (nyilván papírok nélkül, tudod, nagyon drága a nyomtatás, így azzal együtt húsz milla lenne).

A legnagyobb baj mégiscsak az, hogy szerinted továbbra is a víz a hülye.

2015. aug. 11. 00:16
 25/25 anonim ***** válasza:

Sippara mindent leírt.

Kérdező, gondolkodj.

2015. aug. 13. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!